Har du flere gange forsøgt at ændre dine mad- og motionsvaner uden held, er du helt sikkert ikke den eneste. Det kan være utrolig vanskeligt at bekæmpe gamle, usunde vaner, og det er endnu sværere at give sig selv nye og sunde af slagsen. Hvis det skal lykkes, kan en diætist og en personlig træner være en kæmpe hjælp. Ofte kan denne hjælp dog være ganske dyr, og har man i forvejen et stramt budget, kan det være rigtig svært at få begyndt på sin sunde livsstil. Herunder kan du læse dig til, hvordan du får råd til professionel, så du hurtigst muligt kan få opbygget sunde vaner.

 

Tag et lån

Et af de hurtigste måder, du kommer i gang med træningen og den nye kostplan på, er ved at tage et mindre forbrugslån, så du kan dække udgifter til både træner og kostvejleder. Begge kan være dyre, og derfor kan et lån være en rigtigt god ide, hvis du ønsker at starte hurtigst muligt på din sunde livsstil. Dog skal du sikre dig, at lånet passer til dig og dit behov. Du skal derfor være helt sikker på, hvordan og hvornår du skal tilbagebetale lånet. Derudover skal du selvfølgelig også være helt sikker på, hvor meget du helt præcis kommer til at betale for lånet, så du sikrer dig, at du ikke har en alt for dyr rente.

 

Husk opsparing

Ønsker du ikke at låne penge, er der naturligvis også den mere sikre, men tidskrævende løsning – nemlig at spare op. Helt konkret gælder det om at lægge penge til side hver måned fra de midler, du har tilbage, når alle faste udgifter er betalt. På den måde får du sparet en masse penge sammen, så du med tiden kan tage hul på dit nye liv og de sunde vaner. Selvom du måske ikke kan tale med en diætist eller få træning af en professionel lige med det samme, sørger du for, at det er dine penge, du bruger, når du endelig går i gang. Det giver dig en bekymringsfri overgang fra dit gamle liv til den nye og sunde tilværelse.

 

Kontoudtog og månedlige budgetter

En anden ting, der helt sikkert også vil give dig flere penge mellem hænderne, er jævnlige tjek af dit kontoudtog. Undersøg nøje, hvad du har brugt dine penge på de sidste måneder. Rigtig mange mennesker er langt fra klar over, hvad de bruger størstedelen af deres indkomst på, og derfor kan et jævnligt tjek være en kæmpe øjenåbner for rigtig mange. Måske finder du mange unødvendige udgifter, du måske sagtens kunne have undgået. Desuden kan det være en fordel at lave et månedligt budget, så du på forhånd har besluttet, hvor mange penge der må bruges på hvad. Ved at være mere opmærksom på dine indtægter og udgifter bliver du helt sikkert også mere kritisk i forhold til, hvad du bruger dine penge på, og det giver dig i sidste ende flere penge på kontoen, når måneden lakker mod enden.