Hvad, du spiser, er afgørende for, at du får et sundt hår. Her kan du læse om, hvilke vitaminer og mineraler, der er vigtige for håret – og hvordan du kan snyde med en god shampoo mod hårtab, hvis det skal gå hurtigt.

Det er langt fra kun på grund af de muskuløse overame og den slanke talje, at du bør træne og spise sundt. Din livsstil med sund mad og træning påvirker nemlig også mange andre aspekter af kroppen. Det er for eksempel dit hår.

Når du lever sundt, bliver dit hår nemlig også sundt. Det er afgørende for at få sundt hår, at du passer godt på det ved blandt andet at få de vitaminer og mineraler, som det har brug for. Bliver du for fanatisk, vil det dog også være muligt at se det på dit hår. Taber du dig hurtigt, kan det nemlig føre til tyndt hår.

Disse vitaminer og mineraler har du brug for for at få sundt hår

Det er vigtigt, at du spiser sundt og varieret, når du gerne vil have smukt og glansfuldt hår. Der er dog nogle vitaminer og mineraler, der er vigtigere for håret end andre. For at være sikker på, at du får dem, kan det være en god ide for dig, at du tager et kosttilskud.

De vigtigste vitaminer er:

  • B-vitamin – det er meget vigtigt, at du får nok B-vitamin, særligt biotin og niacin, da det ellers kan føre til hårtab.
  • C-vitamin – vitaminet hjælper kroppen med at producere proteinet kollagen, der er meget vigtigt for, at du får smukt hår og en flot hud.
  • Jern – mangler du jern i kroppen, kan det også føre til, at du mister dit hår. Så sørg for at få rigeligt af det, for eksempel fra kød, æg og linser.
  • Magnesium – mineralet er også vigtigt for, at der bliver produceret kollagen i kroppen, som er afgørende for, hvordan din hud og dit hår ser ud.

Find flere informationer om vitaminer og hårvækst her.

Shampoo kan hjælpe sundt hår på vej

Har du ikke tålmodighed til at vente på, at de gode effekter af din sunde livsstil er slået igennem i forhold til dit hår, kan du dog også tage en genvej. For eksempel findes der shampoo mod hårtab. Det er shampoo, der indeholder meget af B-vitaminet biotin, der er særligt vigtigt for, at dit hår får en bedre kvalitet.

Ved at have en sund livsstil og at bruge den rette shampoo kan du altså komme et tidligt hårtab i forkøbet og få en flot og sund hårpragt.