Er du gravid, og har du ikke energi til det helt store – så forstår vi det godt. Vi forstår godt, hvis fitnessmedlemsskabet er spild af penge i de 9 måneder du render rundt med baby i maven, for energien er der måske ikke til at stå og svede på cross traineren. Hvis du hellere vil slappe af i sofaen end at løfte håndvægte, løbe en tur eller lave mavebøjninger – så forstår vi det!

Det betyder dog ikke, at vi anbefaler, at du går helt i stå fordi du er blevet gravid. Faktisk er det en stor fordel, både for graviditeten og selve fødslen, hvis du sørger for at holde dig nogenlunde i gang i de 9 måneder det hele står på. Selvom energien og overskuddet ikke er der, selvom du slæber rundt på 5 kg mere end normalt, så skal du komme i gang! Du bliver glad for det i sidste ende, det garanterer vi.

Træningsøvelser til gravide

Din læge har sikkert fortalt dig, at du skal undlade at løfte alt for tunge ting. Derfor er det ikke så aktuelt med styrketræning. Til gengæld kan du passende bruge din egen krop, som formentlig vejer mere end normalt nu du er blevet gravid, som træningsredskab.

Med følgende træningsøvelser til gravide, kan du holde dig i fornuftig form, og samtidig øge sandsynligheden for en lettere fødsel.

Bækkenløft

Læg dig på ryggen og plant fødderne i underlaget. Hold fødder, knæ og hofte på en lige linje, samtidig med at dit hoved bliver på underlaget. Spænd nu op i bækkenbunden, maven og ryggen og løft din numse fra gulvet. Sænk dig efterfølgende ned igen og gentag gerne 10 gange 3 sæt.

Med øvelsen her får du trænet balder og ryg.

Diagonalløft

Placér dine knæ og hænder på gulvet, på den måde at dine knæ er under din hofte, og dine hænder er under dine skuldre. Sørg for at holde ryggen i en lige position og spænd så op i bækken, ryggen og maven. Stræk din ene arm ud, og det modsatte ben frem. Pas på, at du ikke svajer i lænden! Vend tilbage til startpositionen og skift arm og ben. Gentag 10 gange i 3 sæt.

Med øvelsen træner du din ryg.

Sideplanke

Placer dig på siden med underarm og fødder i gulvet. Hold din ryg lige, og spænd op i bækkenbunden, maven og ryggen. Løft dine hofte fra underlaget og hold positionen i omkring et halvt minut. Vend efterfølgende tilbage til start og gentag 3 gange på den ene side, efterfulgt af 3 gange på den anden.

Du træner ryggen og maven.

Bliv klogere på livet som forælder hos Babyhelp

Når du en gang har klaret dig igennem fødslen, skal du meget gerne fortsætte med at holde dig i gang med træning. Det behøver ikke være hård træning, for en gåtur med barnevognen, et par gange op og ned af trapperne med baby i armen eller en svømmetur kan være helt fint.

Træning er dog én ting. Noget helt andet er alt det udstyr du skal ud at have fingrene i. Bliver du også forpustet ved tanken om alt det babygrej du skal have styr på, så fortvivl ej – hos Babyhelp.dk har vi specialiseret i at hjælpe folk som dig!

Hvis du besøger vores side, kan du blandt andet få et overblik over de bedste babyalarmer, pusleborde, klapvogne og meget mere. Se eksempelvis vores store guide til pusletasker her: https://babyhelp.dk/pusletasker/