Inkontinens er et stort problem hos mange. Du kan afhjælpe det ved at udføre knibeøvelser på daglig basis. Har du svært ved at mærke dine muskler i bækkenet, kan det hjælpe dig, at du køber en Empelvic-pude, der er specialdesignet til formålet. 

Mange oplever i forbindelse med graviditet, fødsel og det at blive ældre, at de har sværere ved at holde på vandet. Det er et stort tabu i vores samfund, da tis primært er noget, som vi gør grin med, og ikke noget, som vi taler seriøst om. Derfor kan du også føle dig meget alene med problemet, selvom det er så almindeligt. 

Du kan dog heldigvis gøre noget ved det ved at udføre knibeøvelser på en daglig basis. Knibeøvelserne styrker dine muskler i bækkenbunden, så du nemmere kan holde på vandet. Dermed kan du stille og roligt træne dig op og dermed komme problemet til livs. 

Når du først begynder at træne, kan det være svært for dig at mærke noget overhovedet. Det er dog vigtigt, at du bliver ved med at udføre den daglige træning. Så vil du langsomt begynde at mærke fremskridt og lære din bækkenbund bedre at kende. Læs mere om inkontinens og knibeøvelser her

Sådan udfører du knibeøvelser

Du skal starte med at finde en behagelig stilling, når du udfører knibeøvelser. Det kan enten være siddende, liggende eller for den sags skyld stående. Derefter skal du knibe sammen 30 gange i sæt af tre, altså 10 gange i hvert sæt. Du skal holde hvert knib i 10 sekunder og holde en pause på mellem 5 og 10 sekunder mellem hvert knib.

Har du svært ved at mærke, når du kniber, skal du forestille dig, at du kniber strålen over, når du tisser. Det er de muskler, som du bruger. 

Du bør udføre knibeøvelserne mindst en gang om dagen. Du kan dog sagtens udføre dem flere gange om dagen. Det vil kun være mere effektivt for dig at gøre det. I starten kan det være svært for dig at mærke noget eller måske svært for dig at holde knibet. Gør det i dit eget tempo og træn dig langsomt op. 

Pude kan hjælpe dig med at udføre knibeøvelser

Har du meget svært ved at mærke dine muskler i bækkenet, kan det være en god ide for dig at købe en Empelvic-pude. Det er en pude i fast skum, der har form efter dit underliv. Når du sidder på den, vil du derfor blive langt mere opmærksom på dine bækkenbundsmuskler. Det gør det nemmere for dig at træne dem. 

Du bruger puden ved at sidde på den, mens du kniber sammen. Puden hjælper dig både til at få et mere effektivt knib og til at slappe af mellem knibene. Du kommer derfor i langt bedre kontakt med din bækkenbund, end du har været tidligere. 

Uanset om du vælger at købe en Empelvic-pude eller ej, er det vigtigt, at du sørger for at udføre dine knibeøvelser dagligt. Dermed kan du holde din bækkenbund i lige så god form som resten af din krop.