Hvis du gerne vil holde den sunde linje, men samtidig have mulighed for at spise dessert med god samvittighed, kan du spise proteinpandekager. Det er en lækker form for pandekager, der har et højt indhold af protein og intet sukker.

Lige meget hvor beslutsom du er i forhold til din kost, kan du fra tid til anden have brug for noget sødt at forkæle dig selv med. Det kan være for at markere, at det er weekend, eller hvis du holder fødselsdag eller en anden fest. For ikke at bryde med dine sunde vaner bør du finde en ret, der både smager godt, og som samtidig er sund for dig. Der er protein pandekager det oplagte valg.

Pandekagerne bliver lavet med proteinpulver, æg, mælk og kokos- eller mandelmel. Det er derfor nogle meget sunde pandekager for dig at lave. Normale pandekager bliver lavet med rigeligt med sukker, men det skal du selvfølgelig ikke komme i dine proteinpandekager, når du gerne vil have, at de bliver ved med at være sunde.

Det samme gælder det, som du kommer ovenpå pandekagerne. Når de skal blive ved med at være sunde, bør du komme frisk frugt, nødder, yoghurt eller lignende på. Du kan for eksempel komme friske bær på. De har en naturlig sødme og gør det derfor til en virkelig lækkerbisken for dig at spise.

Sådan kan du variere dine proteinpandekager

For at det ikke bliver kedeligt for dig at spise proteinpandekager, når du har brug for noget sødt, er det en god ide, at du varierer din opskrift hyppigt. Det er med til at gøre, at det vil blive ved med at være lækkert for dig at spise dem. Først og fremmest kan du variere, hvad du kommer ovenpå dem. Det er klart det, der er nemmest for dig at variere.

Derudover kan du bruge forskellige former for proteinpulver. Du kan for eksempel få pulver med chokolade-, vanilje- eller banansmag. Det er med til at give pandekagerne forskellig smag.

Endelig kan du også lege med de ingredienser, der er i selve pandekagerne. Du kan for eksempel mose bananer og komme dem i pandekagerne, hvilket giver dem en lækker banansmag og naturlig sødme. Du kan også komme bær eller havregryn i for at give en anden smag og konsistens.

Hvor tit kan jeg spise proteinpandekager?

I princippet må du spise proteinpandekager hver dag. Hvis du hører til en af dem, der tager en proteinshake hver dag, kan pandekagerne være med til at give dig noget variation. Dermed kan du skifte mellem pandekager og shake.

Hvis du gerne vil bruge proteinpandekagerne som en sund dessert, kan det dog være værd for dig at overveje, om du bør spise dem hver dag. Når du gør det, mister de noget af deres lækkerhed. Samtidig skal du til at finde en anden form for sund dessert, som du kan nyde med god samvittighed. Det er derfor vigtigt, at du opvejer de to argumenter imod hinanden.