Slankepiller

Når man snakker om slankepiller, er det først og fremmest vigtigt at klarlægge, at de absolut ingen effekt har, med mindre man også omlægger sin kost og dermed ændrer sin livsstil. Derudover er en del slankemidler usunde og forbindes med relativt alvorlige bivirkninger, om end disse er sjældne. Dette ligger til grund for, at fødevarestyrelsen indimellem advarer om netop slankepiller.

Slankepiller kan dog være en venlig hjælper, hvis man samtidig ændrer sine kostvaner, således vægttabet bevares i længere tid. Slankepiller er ellers blot en midlertidig løsning, og man kan som sådan ikke garantere effektivitet. De allermest populære slankepiller er de, der hæmmer fedtoptagelsen, og disse kan faktisk fås i håndkøb. (eksempelvis Alli slankepiller)

Der findes altså slankepiller, som er nærmest bivirkningsfrie. Det er især de, der er baseret på fiberprodukter. Her har Bodylab eksempelvis ”Trimlet”, hvor fiberen glucomannan udgør basen.

Appetithæmmende, optimeret energiomsætning eller øget forbrænding

Man kan derudover også få slankepiller, der hæmmer appetitten – blandet andet slankepiller baseret på CLA. Andre slankepiller optimerer kroppens energiomsætning, hvilket især gør sig gældende for slankepiller med chromium picolinate.

Derudover findes slankepiller, der øger forbrændingen. Det er dog vigtigt at bemærke, at flere af disse ikke er lovlige i Danmark, hvilket naturligvis skyldes den lange række af bivirkninger, der medfølger, hvoraf nogle er ganske alvorlige. Derfor anbefales det ikke, at disse anvendes – slet ikke, hvis man i forvejen har et dårligt helbred.

Du kan dog blandt andet vælge mellem disse slankepiller, hvis du gerne vil forsøge dig med slankepillen som ven i din nye livsstil:

Forslag til slankepiller

Bodylab Trimlet

Pillerne er baseret på konjac glucoman og chrom, hvoraf førstnævnte er et naturligt, vandopløseligt kostfiber (fra roden på konjakplanten).  Dette fiber kan absorbere sin egen vægt omtrent 2-300 gange, og når dette sker i mavesækken, dannes en gelemasse, der danner baggrund for en mæthedsfornemmelse.  Trimlet slankepillerne er godkendte til brug – hvis de kombineres med en kaloriereduceret diæt, og gøres dette, oplever flere gode resultater.  Slankepillerne er desuden nærmest uden bivirkninger. Du kan læse mere om slankepiller fra Bodylab her.

TrimSpa slankepiller

Indeholder krom, vanadium, glucomannan, grøn te-ekstrakt og Hoodia Gordonii, som stammer fra en sydafrikansk plante. Pillerne har en appetithæmmende effekt, men kan dog have følgende bivirkninger: hjertebanken, søvnløshed, nervøsitet, migræne og forhøjet blodsukker.

Derudover findes også følgende slankepiller: Slankepiller med chitosan, chromium picolinate, conjugated linoleic Acid, slankepiller med efedrin og Alli slankepiller.