Intermittent fasting kan oversættes til periodisk faste på Dansk. Det går kort fortalt ud på at du spiser inden for en relativt kort periode også faster indtil den næste periode. Det er ikke så vigtigt hvad nu spiser så længe at du holder dig til de fastlagte perioder.

Et af de mest brugte faste/spise mønstre er en periode på 8 timer hvor du må spise efterfulgt af en periode på 16 timer hvor du faster. Dette mønster kaldes 16/8 Du må gerne drikke vand, the og kaffe i faste perioden, men ikke sukkerholdige drikke eller ”light” drikke.

At følge 16/8 er faktisk meget nemt og har samtidigt en meget stor god effekt på dit helbred. Hvis du springer morgenmaden over og spiser en frokost klokken tolv, som dagens første måltid er du rigtigt godt på vej.

Nu har du 8 timer hvor du faktisk kan spise helt normalt og stadigvæk tabe vægt og opnå store helbredsmæssige fordele. Dog skal det siges at det er en fordel at tænke over hvad man spiser, dette afhænger også af hvad ens hovedmål med kuren er. Men det er noget du skal diskutere med din sundheds rådgiver eller læge.

Denne artikel gå ikke i dybden med hvad der anbefales at spise eller de sundhedsmæssige fordele kuren har. Den fortæller derimod om hvilke ”sociale” fordele kuren har.

Stort set alle kender de begrænsninger en diæt eller kur kan have på ens sociale liv. Det kan være et problem hvis man bliver inviteret til middag eller en forretnings frokost og kun må spise yoghurt fordi man er på yoghurtkuren eller man skal have papir blyant og lomme regner frem fordi man er på en kur hvor man skal tælle kalorier.

Men Intermittent fasting 16/8 har man slet ikke disse problemer, man kan tage til frokoster og middage og spise det der bliver serveret uden begrænsninger bare man springer morgenmaden over.

Høre man til dem der virkelig nyder en god weekend brunch på cafe med vennerne, er dette ikke det helt store problem.

Hvis du følger 16/8 kan du godt uden at hele kuren ”falder” på gulvet godt springe en dag over i weekenden.

Det betyder også at du kan nyde god mad uden at skulle tænke på protein, fedtprocenter, eller sukkerindhold med mere. Find mad og drikke anmeldelser, så du kan nyde din intermittent fasting til fulde.