På en helt normal efterskole vil du komme til at møde diverse madretter som kunne være interessante for din fremtid. Maden på en efterskole vil ofte være meget forskellig, da man har forskellige fokus punkter. Hvis vi snakker om sportsorienterede efterskole, som fx Lægården, så vil du møde lidt sundere og varierede madretter. Læs mere om fodboldefterskolen her, hvis du gerne vil få et bedre indblik på en specifik efterskole.

Maden varierer fra efterskole

Variationen fra enkelte efterskole vil være enorm når det kommer til mad og derfor er det vigtigt, at have i mente når man skal vælge en god efterskole. Dit valg kommer nemlig til at afgøre hvad du skal spise det meste af år og derfor er kosten enorm vigtig for din sundhed og tilfredshed. Tit og ofte vil du kunne læse mere om den enkeltes hjemmesides kost og madretter inden du kommer derind. Derudover kan du selv gå ind på diverse forum og anmeldelsessider for at se hvad andre folk synes og skriver om manden. Du vil ofte kunne finde et svar på dine spørgsmål, hvis du søger gennem denne måde.

I forhold til madplanen ser den ofte mere ens ud ved alle efterskoler. Dette vil være morgenmad, middagsmad og aftensmad. Mellem disse store måltider vil der også være en lang række mindre måltider for at holde maven i gang og fortsætte det gode arbejde.

På den overnævnte fodbold efterskole vil man tit møde simpelt morgenmad, som cornflakes, havregryn og diverse brød- og pålægsretter. Til middagsmad vil maden blive lidt mere interessant, men ofte stadig bestå af kold mad. Dog med lidt mere variation og andre retter man kan vælge i mellem i stedet for kun cornflakes og rugbrød. Når aften nærmer sig, vil man begynde at tilberede varmt mad, som ofte kan være retter med pasta, kød og alt andet godt. Her vil man kunne udleve sine gastronomiske drømme og blive helt mæt i dejlig og sund mad.

Betyder maden noget for valget af efterskole?

Det er fuldstændigt op til dig og derfor varierer svaret meget fra person til person. Nogle mennesker er meget kræsne og vant til at maden bliver tilegnet dem fremfor omvendt og derfor kan det være problematisk når man kommer på efterskole eftersom, at efterskolen ikke vil tilegne sig til mindste detalje. Hvis du derimod er en person som generelt er meget åben for nye madretter og traditioner, så vil du nok blive meget glad for at gå på efterskole, da du kan prøve en masse forskelligt, som du måske ikke ville spise. Hvis du tænker på økologi, velfærd og andre ting så er dette noget, som varierer rigtig meget fra efterskole til efterskole, da det er nogle af sælgepunkterne for disse efterskoler. Især hvis du har nogle specielle behov vil vi klart anbefale, at du danner dig noget research forinden, som kan give dig et mere retvisende billede ift. Valget af efterskolen. Husk altid at læse diverse forums og andre sider, som kan komme med information, som efterskolen ikke selv vil komme med.