Sponsoreret indlæg

Mange kender nok til multivitamin, og har taget dem lige siden barndommen, men hvorfor er vitaminer så vigtige? I en travl hverdag, hvor det hele skal gå op i en højere enhed, kan det være svært at få en god, varieret kost, som dækker alle kroppens behov. Derfor kan multivitamintilskud være en god løsningen for at sikre sig, at kroppen fungerer optimalt.

Hvad er vitaminer?

Vitaminer er i sin essens de byggesten kroppen, i tilstrækkelig omfang, ikke selv kan producere. Derfor er det specielt vigtigt at ens kost indeholder den rette mængde af vitaminer og mineraler, da de er helt essentielle for kroppens funktioner. Et underskud kan have store konsekvenser for en persons helbred, og ofte kan mangel på vitamin være gemt bag forskellig symptomer, der kan forveksles med andre former for sygdomme. Derfor kan man komme mange af de forvirrende symptomer til livs, ved at have den rette balance af vitaminer og mineraler.

Hvordan virker vitaminer i kroppen?

Kroppen foretager i løbet af et døgn utallige biokemiske processer, hvor mange i et stort omfang er afhængige af vitaminer og mineraler, for at blive udført korrekt. F.eks. er immunsystemet enormt afhængig af A, B, C, D, E og K-vitaminer, hvilket også vidner om dette systems kompleksitet. Hvis man derimod kæmper med træthed og udmattelse, kan det være et tegn på underskud af C og B-vitaminer, hvilke også har en vigtig funktion i forhold til, om nervesystemet fungerer optimalt. Hos børn i voksealderen er det vigtigt, at de får den rette mængde af D-vitamin og calcium, da de ellers risikerer at udvikle ’Engelsk Syge’ (Rakitis), som ses ved skrøbelige og forkert udviklede knogler. På samme måde kan et tilskud med D-vitamin være vigtigt for voksne i vintermånederne, hvor man er udsat for en mindre mængde af sollys. D-vitamin dannes i huden, når den udsættes ved UV-stråler, og derfor kan der opstå en mangel i de mørke vintermåneder, hvilket har en effekt på knogler og tænder.

Hvorfor er multivitamin er god hjælp i hverdagen?

Da det er et komplekst og svært overskueligt emne, kan man slippe for megen hovedbrud ved at tage en multivitaminpille. De indeholder den rette mængde af vitaminer og mineraler, som en gennemsnitlig person har brug for i løbet af en dag. Derfor behøver man ikke tænke videre over, om balancen nu er som den skal være. Se udvalget af multivitamin til børn og voksne hos Med24.dk, og slip for bekymringer i hverdagen.