Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Din hund er ikke blot din trofaste følgesvend, når du går rundt i huset. Din hund kan også blive din trofaste træningsmakker. Du har måske allerede en ven eller veninde, der er din træningsmakker, men oplever du også, at han eller hun aflyser alt for tit? Byt din nuværende træningsmakker ud med din hund, og du skal se resultater både på din hund og dig. 

Leg ude i haven – hvor det ikke kun er din hund, der løber

Alle hunde elsker opmærksomhed, og ud over opmærksomhed elsker de at lege sammen med deres ejer, fordi de netop får masser af opmærksomhed i den situation. Typisk kaster du dens hundelegetøj, hvorefter hunden henter det. Men hvis du gerne vil have noget ud af træningen, så løb med hunden frem og tilbage. Træk i den ene ende, som om I laver tovtrækning. 

Hvis du gør det i en halv time om dagen, får du både kørt din hun træt, og du får trænet konditions- samt styrketræning.  

Gå ekstra lange ture med din hund 

En anden måde, hvorpå du kan træne sammen med din hund, er, at du går lange ture sammen med den. Alle store hunde kan sagtens gå meget langt uden problemer. Hvis du har en mindre hund, skal du selvfølgelig gøre det med måde. En gåtur er en lige så god træningsform, som alt muligt andet. Du skal bare gå i et rask tempo, men dette plejer ikke at være et problem, når man har en hund med sig. 

Du kan gå en lang tur med din hund hver dag, og du vil kunne mærke en forskel. Du vil være mindre træt, idet du får mere frisk luft, og du får rørt kroppen i stedet for at sidde ned foran skærmen hele dagen. 

Træn din hund til at løbe med dig 

Du kan træne din hund til at tage med på dine løbeture, og det er hér, du får en trofast træningsmakker. For har du først trænet din hund til at tage med på løbeturen, vil du få et skuffet blik, hvis du tager løbetøjet på og ikke tager ham eller hende med. Der findes mange muligheder inden for løb med hunden, men det handler også om træning af hunden. 

Din hund vil de første par ture se det som leg, da hunden vil have været vant til, at løb betyder leg. Dette skal hunden lige forstå, hvilket kan tage lidt tid. Når din hund er indforstået med, at I bare skal løbe, er det ikke besværligt at have en hund med turen. En hund kan være en stor motivationsfaktor, da du måske vil blive træt før den. 

Du kan både have snoren i hånden, mens du løber, men der kan også spænde den om livet. Det er en smagssag, og det handler også om, hvor øvet din hund er i at løbe sammen med dig. Hvis din hund er vant til at gå tur uden snor, kan du også sagtens tage en løbetur med hunden uden snor.