Når du skal holde en fest, er maden et af de vigtigste elementer. For at sikre, at maden bliver helt uforglemmelig for gæsterne, vælger mange at forberede så meget af maden inden festen begynder. Nedenfor har vi listet vores top 7 retter til fest, der kan tilberedes i forvejen og som kan bruges til diverse fester som konfirmation, barnedåb, bryllupper, studenterfester, firmafester, receptioner og lignende.

Hvis du ikke selv orker at lave maden så kan du nemt og hurtigt få den leveret lige til døren. Til at finde den bedste menu til din fest anbefaler vi at bruge EventButler, der nemt giver et overblik ved, at du kan modtage 3 tilbud fra steder, der kan levere mad ud af huset til enhver anledning.

Rørt tatar af oksemørbrad på rucola

Dette er en luksusudgave af den i forvejen delikate tatar. Til forberedelsen skal du blot bruge en mørbrad og selv skære kødet ud – så bibeholder man nemlig smagen! Du kan alternativt også købe hakket godt kød, hvis det skal være nemmere.

Hvis du har købt en mørbrad, skal den blot skrabes af med en kniv, og herefter hakkes i små stykker. Herefter skal det finthakkede mørbrad i en skål, hvor du tilsætter salt, peber, lime, tabasco og dijon sennep.

Herefter er du faktisk klar til anretning, hvor du blot skal bruge en tallerken du anretter med rucola som du hælder lidt olie og saft fra lime udover. Derefter snitter du squash på et mandorinjern som du anretter ovenpå rucolaen og slutteligt kommer du en stor skefuld rørt tatar på og pynter med cornichons, der er skåret over på midten.

Mexicanske carnitas i slow-cooker

Alle kan lave tacos ved at brune lidt hakket oksekød med en færdig krydderiblanding, men det er ikke nær så lækkert som svineskulder, der er slow-cocked! Alt du behøver her er at have en slow-cooker. Du putter dine svineskulder med lidt olie og en håndfuld krydderier i slow-cookeren.

Derefter er du faktisk klar til servering, hvor du flår kødet og servere det med tortaillaer, ris, salat, tacos eller lignende.

Forloren hare med barbecue sovs

Mange vælger at lave forloren hare med brun sovs. Denne endnu mere lækre variant af klassikeren har en honning-barbecue sauce. Hele retten kan faktisk næsten laves på forhånd da den forlorne hare også kan fryses ned tilberedt.

Når du er klar til servering, varmer du blot den forlorne hare samt tilføjer kartofler (mos, bagt eller stegt) og honning-barbecue saucen.

Butternut og bacon-suppe

Butternut græskar er sundt og bacon er en fed og lækker spise. Mixer du de to i en cremet suppe, så får du et uforglemmeligt måltid. Det gode ved suppen er, at du nemt kan lave den på forhånd og fryse den ned i mindre portioner, så den er nem at anrette til din fest.

Når suppen skal serveres, skal den blot tøes op og drysses med en smule gedeost og hakket purløg.

Smagfuld quiche

En lækker quiche er nem at hive ud af fryseren og kan serveres til enhver anledning. En quiche er nem at lave og kan holde sig længe i fryseren.

Det gode ved retten er, at du kan bruge, hvad du har til rådighed i køleskabet af kød og grøntsager. Dog bruges løg, broccoli og cheddarost ofte i retten.

Kyllinge burrito i skål

Kyllinge burrito i en skål er den perfekte ret for dig, der ikke vil fryse maden til din fest. De brune ris, kyllingen og lime-dressingen kan laves en eller to dage i forvejen og stilles i køleskabet. De andre ingredienser majs, sorte bønner og salsa kan blot åbnes fra dåse på dagen.

Når det skal serveres, ligger du blot ingredienserne på en bund af snittet salat, og så er du ellers klar til at servere et dejligt festmåltid for familie, venner eller kollegaer.

Svinekæber med krydrede æbler i slow-cooker

Denne ret kan du forberede hele natten på forhånd og putte den i fryseren til senere. Når du først er klar til at servere, så propper du bare alle ingredienser i en slow-cooker. Det er altså både svinemørbrad, æbler i skiver og krydderier du putter i slow-cookeren og herefter lader du det simre i nogle timer. Ikke nok med at det smager eventyrligt, men det får også dit hjem til at dufte himmelsk.