Du føler dig sikkert temmelig alene, og måske også flov eller pinlig berørt over det, og det er ganske forståeligt, men du er langt fra alene.
Desværre er der rigtig mange danskere, også unge danskere, der af den ene eller den anden grund lider af inkontinens.
Vi er ellers et ret åbent samfund der kan tale om mange ting, men det er som om at inkontinens bliver ved med at være et tabu, måske fordi det er et meget følsomt  og personligt emne, og man kan skamme sig meget.
Men du kan faktisk få hjælp til din inkontinens på rigtig mange måder, hvis bare du tør tale med nogen

Find ud af hvad din inkontinens skyldes

Der findes flere forskellige typer af inkontinens, nogle skyldes stress eller angst- / adfærdsproblemer, en urinvejsinfektion, bivirkninger af medicin eller en overaktiv blære muskel.
Inkontinens er faktisk ikke en lidelse, men ofte et symptom på noget andet. Jo hurtigere du erkender dette, jo nemmere bliver det også at få hjælp

Hvad kan hjælpe på inkontinens

Det første skridt ift. inkontinens er faktisk at indrømme det. Derefter skal du bryde tabuet og tale med din læge.
Lægen kan gøre forskellige tiltag for at hjælpe dig, alt efter hvordan han diagnosticerer dig, men du skal sandsynligvis leve med inkontinens i en vis grad, et godt stykke tid.
Derfor bør du også kigge på hvilke produkter du kan få, der gør det nemmere at leve med inkontinens.
Tena har f.eks. et ret stort udvalg af Tena bleer til voksne, og andre rigtig gode inkontinensprodukter.
Kig på de forskellige produkter og prøv dig evt. frem. En af de bedste behandlinger, du kan give dig selv, er at holde dig tør og lugtfri gennem dagen.

Accept alene kan reducere inkontinens

Som tidligere nævnt, så er der flere former for inkontinens der skyldes angst, stress og måske forkert indlærte procedurer og adfærd.
Men i det øjeblik du accepterer og anerkender problemet, samt handler på det, så vil du allerede der reducere en del af den stress og angst du evt. føler, og det alene vil hjælpe betydeligt på inkontinensen.

Deltag aktivt i livet

Har du også trukket dig fra diverse fysiske aktiviteter sammen med andre? Af frygten for at komme til at tisse i bukserne under de fysiske udfoldelser, så er du bestemt heller ikke alene.
Inkontinens er desværre frygtelig omgribende i dit liv på mange måder. Mange vælger at trække sig fra sociale events, sammenkomster med familien, og stopper med at være fysisk aktive pga. at de enten frygter eller ved, at det går galt.
Med det rigtige valg af Tena Bleer, kan du faktisk vende tilbage til at deltage i livet som det var før, uden frygt for at dine kollegaer, venner, familie eller andre vil bemærke at du bruger et hygiejne produkt til beskyttelse mod inkontinens.
Hvis du åbner op og taler ærligt om det, vil du måske også, til din store overraskelse, finde ud af at du ikke er alene i mængden.