Slankepiller kan faktisk hjælpe dig til at opnå et vægttab. Det skyldes, at de enten hæmmer optagelsen af fedt i kroppen, eller at din krop bliver “snydt”, så den føler sig mæt i længere tid.

Det lyder for godt til at være sandt, at du bare kan tage en pille og så blive tyndere. Det er jo nærmest børnelærdom i dag, at et vægttab er noget, som du skal kæmpe hårdt og længe for. Der kan gå flere år, før du når den vægt, som du gerne vil. Men selvom det strider mod alt, hvad vi ved og tror, så kan en slankepille faktisk være med til at hjælpe et vægttab på vej. Der er nemlig nogle stoffer i, der hjælper dig med at opnå det vægttab, som du drømmer om.

Slankepiller hæmmer optagelsen af fedt

Den vigtigste grund til, at slankepiller kan hjælpe et vægttab på vej, er, at de indeholder det stof, der hedder orlistat. Det er i alle godkendte slankepiller på det danske marked. Orlistat går og sørger for, at nogle af de fedtnedbrydende enzymer i kroppen ikke virker. Det gør, at når du spiser noget med fedt, vil fedtet ikke blive nedbrudt af enzymerne og optaget i din krop. Det vil derimod blive udskilt fra kroppen igen som afføring. Det gør, at du kan opnå et større vægttab, end du ellers ville kunne, hvis du spiste almindeligt sundt og dyrkede motion.

Pillerne gør dig mindre sulten

I andre slankepiller er der et stof, der stof, der går ind og påvirker serotonin-receptorerne i hjernen. Det er dem, der er afgørende for, om du bliver sulten eller ej. Pillerne snyder kroppen, så den tror, at den er mæt i længere tid. Når du ikke føler sult, vil du selvsagt komme til at spise mindre, og det er dermed med til at give dig et større vægttab.

Et stort problem med mange former for slankekure er, at du bliver sulten af at følge dem eller at du blot skal knokle på løbebåndet. Det kan derfor være meget svært at blive ved med at være på kuren. Det er naturligvis også derfor, at der er så mange, der falder i. Hvis du gerne vil have en mere succesfuld kur, er det altså oplagt, at du får hjælp fra slankepiller.

Bivirkninger ved slankepiller?

Det kan lyde ubehageligt at tage piller, der går ind og ændrer på enzymerne og receptorerne i din krop. Det lyder umiddelbart som noget, der ikke er særlig sundt for kroppen. Faktisk udnytter pillerne bare de mekanismer, der er i kroppen i forvejen. Det er derfor, at de er så geniale.

Men som med alle andre former for piller kan der selvfølgelig være bivirkninger ved at tage dem. Ved slankepiller med orlistat i er de mest almindelige bivirkninger, at folk får hovedpine, og at de oftere skal på toilettet. Det sker for cirka 10 % af dem, der tager pillerne.

For slankepiller med stoffer, der hæmme serotonin-receptorerne i hjernen, er de mest almindelige bivirkninger, at du kan få hovedpine eller svimmel.