Er du en af dem, der en gang i mellem er at finde i træningscentret, men som egentlig ikke helt ved, hvad du laver der? Du må bestemt ikke tro, du er ene om den følelse – der er mange, der ikke har fået en ordentlig og fyldestgørende introduktion til træningscentret. Den fyldestgørende introduktion er altafgørende for, at du ved, hvad du skal lave, når du vil træne. Hvis du ikke ved, hvad du skal lave, kan du komme til at bruge din tid og dine kræfter helt forkert. Kender du eksempelvis dem, der er store omkring brystkassen og armene, men som har ben som en stork? De har ikke brugt deres tid og kræfter rigtigt, medmindre deres kropsform har været hensigten med træningen. Vil du vide, hvad du skal lave, når du er i træningscentret, så du kan få en harmonisk og tonet krop? Læs med herunder, hvor du får tre tips til øvelser, du skal lave, når du er i træningscentret.

Undgå storkebenene – lav benøvelser

Hvis du vil undgå, at musklerne på din krop vokser alle andre steder end på benene, er det vigtigt, at du tager dig tid til at lave benøvelser, når du er i træningscentret. Det er benøvelserne, der gør, at dine ben ikke kommer til at ligne en storks. Selvom mange finder benøvelserne irriterende, er de nødvendige at lave. Irritationen ligger ofte i, at benene kan være meget ømme i dagene efter træningen – og ømme ben kan mærkes hele tiden. Du skal dog huske, at ømhed i musklerne betyder, at træningen har virket. Du kan læse mere om benøvelser her og få noget inspiration til, hvordan du kan træne dine ben.

Styrk ryggen med rygøvelser

Ryggen er noget af det vigtigste at træne. Dette er vigtigt for at få den tonede krop, som mange drømmer om. Det er dog også vigtigt, fordi, det er sundt at have en stærk ryg. Hvis du styrker din ryg, vil du opleve, at din holdning vil forbedres. Du vil ligeledes opleve, at du vil kunne holde til mere; du vil eksempelvis sjældnere end sædvanligt få ondt i ryggen. Derfor er det en god ide at bruge noget tid på at lave nogle forskellige rygøvelser, når du er i træningscentret.

Lav øvelser, der passer til dit mål

I virkeligheden bør du træne hele kroppen for at få det bedste resultat, når du er i træningscentret. Du kan dog sagtens dele træningspassene op, så du fokuserer på én del den ene dag og en anden del en anden dag. Derudover er det vigtigt, at du fokuserer på det, der helliger dit mål. Hvis du ønsker at tabe dig eller få en bedre kondition, kan det eksempelvis være en god ide at dyrke konditionstræning, også kaldet ‘cardio’. Her får du pulsen op, og du forbrænder således noget af det fedt, du vil af med. Hvis du er i tvivl om, hvilke øvelser du skal lave for at opnå et bestemt resultat, kan du altid spørge andre i dit lokale træningscenter til råds.