I takt med årstiden ændrer sig og det bliver koldere og mørkere udenfor, så opstår der flere og flere dårlige undskyldninger hos de fleste af os, om hvorfor vi ikke lige bør snøre løbeskoene og komme afsted på vores daglige løbetur om morgenen. På trods af, at vi kender til de gavnlige effekter af jævnlig træning, kan det bare være svært at få taget sig sammen til at komme afsted, når vejret og årstiden på sin vis ender med at blive en modspiller – i modsætning til om sommeren, hvor vi gladelig tilbringer en stor del af vores tid udenfor hjemmet. Hvis denne beskrivelse passer på dig og din manglende motivation for at opretholde træningen, selvom årstiden er barsk, så kan du læse lidt fif og tips til hvordan man opretholder grundformen – på trods af manglende motivation.

Træn indenfor eller udenfor – uden at have dårlig samvittighed

Se årstiden som en medspiller fremfor en modspiller. Når det er koldt udenfor, så kan man godte sig ved tanken om, at man rent faktisk kan træne indenfor med god samvittighed, og helt uden følelsen af, at man misser ud på noget udenfor. Om sommeren kan vi let have en tendens til at føle man konstant skal være udenfor og midt i vejret, da vi ved det er på lånt tid. Derimod kan du med fordel flytte din træning indenfor hjemmets fire vægge om vinteren – med god samvittighed, og helt uden at føle du burde være et andet sted på samme tid. Fitmagasinet kan du se en oversigt over forskelligt træningsudstyr, som du kan købe ind til dit hjemmetrænings setup, hvor du ikke behøves at bevæge dig udenfor en dør, for at komme i gang med træningen.

Den kolde tid skal ikke være en undskyldning

Se den kolde tid som en mulighed for at prøve andre træningsformer af, som man måske ikke ville finde på at udøve, hvis vejret var varmt og de gode sommertider herskede. Selvfølgelig er man ikke udelukket til at træne indendørs om vinteren. Man kan sagtens snøre løbeskoene, eller støve racercyklen af, og i rask tempo tage favntag med det kolde vejr. Hvis man skal vende det til noget positivt, så er en af fordelen ved at træne udenfor om vinteren, at man kan godte sig ved tanken om at komme hjem til ens trygge og varme hjem efterfølgende, og virkelig føle man har opnået noget, idét, man har haft viljestyrken til at tage sig sammen og komme afsted.