Det er fedt at føle, at man får noget ud af sin træning, og at man ikke spilder tiden. De fleste af os træner for at få resultater og holde os sunde, men nogle gange kan det godt føles som om, det er lidt spild af tid, hvis man ikke ser nogen ændringer på sin krop. I så fald kan det være, du har brug for en mere effektiv og fokuseret træning.

Hav styr på dine mål

Det er en god idé at lægge ud med at redegøre for, hvilke resultater du gerne vil opnå ved din træning. Det kan være, du gerne vil have en bedre kondition, vil tabe fedt eller vil være stærkere. Disse ting er forholdsvist nemme at holde øje med og måle på, og det gør det til mere reelle mål at have. Men det betyder dog også bare, at det kan være nemmere at komme til at skuffe sig selv, hvis man ikke ser så store ændringer, som man havde håbet på.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ændringer kan tage lang tid, selv med en god træningsrutine. Det er derfor vigtigt ikke at være for hård mod dig selv. Nogle gange vil du muligvis også opleve tilbagegang, og her er det en god idé at vedholde et større perspektiv og kigge på det store billede. Selvom du tager lidt på en uge, gør det ikke noget, hvis du har tabt dig de seneste 10 uger.

Giv dig selv de bedste forudsætninger

For at få de bedste resultater, er det en stor hjælp, hvis du giver dig selv de bedste forudsætninger. Og hvad vil det sige? Det betyder, at du passer godt på din krop, og hjælper den med at blive stærkere gennem din kost og søvn. Her kan du med fordel benytte dig af Myprotein rabatkode og WeightWorld rabatkode, der gør det nemt for dig at finde gode kosttilskud til billige priser. Ved at sørge for at give kroppen den rette kost, gør du det nemmer for den at bygge muskel, finde energi og nå de resultater, du er på udkig efter. Det er desuden vigtigt at give din krop tid til at restituere efter træning, så du undgår skader og slid.

Kom ind i en sund vane

Det er rigtig svært at blive ved med at holde træningen ved lige, hvis man ikke trives med den og føler, at det kun er hårdt arbejde. Det gælder derfor om at komme ind i en sundere vane, hvor træningen bliver til en almindelig del af din hverdag eller uge. Ved at acceptere, at det er en fast del af ugen, kan det være sværere at tale sig selv fra at komme afsted. Det kan desuden være en stor fordel at finde en træningsform, som man også synes er sjov, eller som kan holde en motiveret. Det kunne være at dyrke en sport med andre, gå til holdtræning eller undervisning, eller måske bare at træne i ro mag for sig selv. Det gør det nemmere at holde det ved lige.