Rigtig mange gange oplever jeg desværre, at folk som prøver at ændre deres livsstil og spise sundere end de tidligere har gjort, ikke føler de kan tage ud eller være med til sociale arrangementer. Om det er fester, fødselsdage eller en bytur med veninderne. Men hvorfor er det så svært at sige ”pænt nej tak” til mormors hjemmebagte kage, slik, fed mad, fastfood, øl, vin eller drinks? Hvorfor lader vi os begrænse og føler, at vi med en sund livsstil kun kan “nøjes” med? For er det nu også rigtigt?

10490315_10152218878284702_933898762_n

For mig skal der være plads til både-og! Det hele handler blot om mådehold, beslutsomhed og ikke mindst om at omgive sig med det der arbejder sammen med en mod målet om en sundere livsstil.

Ved de valg du skal tage, har DU muligheden for at vælge om det skal arbejde sammen med dig mod dit mål eller IMOD dit mål: Skal du ud og spise kan du næsten altid bestille en ret med kød og salat. Undlad eller tag meget lidt af de kartofler/ris/pasta der måske følger med eller bed om ekstra grønt i stedet for, og lad det hvide brød og dressingen være. Tænk over om du SKAL drikke alkohol hver gang du er ude, eller om en bytur ikke kan være lige så sjov med bare 1 enkel drink eller helt uden alkohol. Og hvor du faktisk husker alt og har en langt bedre og aktiv dag, dagen derpå uden tømmermænd eller dårlig samvittighed, og hvor chancen for at ende i den onde cirkel igen med, ”at nu kan det hele være lige meget” er rimelig stor…
Ønsker DU at ændre din måde at leve på, at spise sundere og være mere aktiv, så fortæl dine nærmeste om det. Kender de til dine beslutninger og mål, så vil de også støtte op omkring dine valg og ikke se ned på dig eller lade dig i stikken! På den måde bliver du ikke asocial, men du spiser bare mad og lever på den måde, som arbejder med dig og mod dit mål i stedet for IMOD dit mål.

Lad vær med at lade dig begrænse. Spiser du sundt alle ugens dage og er aktiv, så vælter hele kalorieregnskabet nok ikke, fordi du fredag eller lørdag aften tager en portion is, spiser lidt slik, mørk chokolade eller popcorn, eller tager et glas rødvin til maden!

Så gå weekenden i møde med god samvittighed, positive tanker, bevar fokus og frygt ikke weekenden, men accepter at du er nødt til at træffe nogle valg og være beslutsom. Det er hårdt arbejde at ændre livsstil, men i sidste ende vil det være det hele værd!

God weekend alle sammen!