Tapas er et spansk ord og tradition for en bestemt måde at servere mad på, som har indtaget de danske grænser. Og med god grund. Der er nemlig mage fornuftige årsager til at tapas er en god idé at forsøge sig med til diverse lejligheder. Det er for eksempel en nem måde at imponere gæsterne på fordi det ikke er specielt tidskrævende at konstruere, men ser ofte farverigt og utrolig indbydende ud.

Tapas er noget som du højst sandsynligt har fået uden at vide at du har fået det. Tapas er nemlig et ord der indikerer så mellemretter eller appetitvækkere. De kan netop spises som et mellemmåltid eller som et hovedmåltid, alt efter hvad man tilbereder. Tapas er et lille spansk ord som kan imponere stort og der er god grund til at komme i gang med tapas-opskrifter.

Tapas til fest

Selvom tapas kommer fra en spansk tradition, er der ingen grund til at undgå at bruge den i Danmark. Da de små bidder er synligt indbydende og ofte fyldt med smag, kan man for eksempel med stor succes servere tapas til fødselsdagsfester, julefrokoster eller eidsammenkomster. Man kan betale sig fra arbejdet ved at hyre catering til festen, men det er lige så nemt at tilberede selv.

Tapas har det med at skabe en hyggelig stemning, som man ikke finder med store måltider hvor man hver især spiser fra sin egen tallerken. De små anretninger skaber en anden form for fællesskab og har det med at starte samtaler hen over bordet. Interessant små appetitvækkere starter interessante ordvekslinger.

Nemt at tilberede

Tapas er ikke en fast struktur, hvilket er en fordel både de kreative der vil have slå sig løs med forskellige kombinationer og for dem tilbereder tapas for første gang. Der er ikke to tapas borde der ligner hinanden, så der er frit leg til at konstruere sin egen tapas.

Tapas er ikke kun til fester og sammenkomster. De kan også nydes som en del af frokosten i hverdagen, til en sen morgen eller brunch i weekenden eller endda som en let aftensmad. Hvis man løber tør for inspiration til lækre måltider og gerne vil have mere struktur i hverdagen, kan man nemt finde opskrifter til sund madplan med indkøbsliste.

Som del af en sund livsstil

Hvis man stræber efter at leve en sund og aktiv livsstil, kan det være svært at skrue alverdens kreative måltider sammen i hverdagene, hvor man også har travlt med familie, arbejde og andre forpligtelser. Derfor kan både tapas og madplaner med indkøbslister være en stor hjælp for dem der søger mere overskud og bedre overblik.

Der er mindre chance for at falde igennem og synde med usunde måltider, hvis man har en klar madplan for ugen, som man har handlet ind til. Når ingredienser ligger og venter i køleskabet og madkammeret er det lige til at gå i gang med at skære og tilberede, selv efter en lang dag på arbejde. Da tapas er forholdsvis nemt at tilberede og anrette, kan man hurtigt komme til at fylde maven med sunde og mættende godbidder.