Sundhed er et begreb, som er ganske svært at definere, og der findes hundredvis at gode råd til, hvordan man skaber et sundere liv. I denne tekst vil du sikkert få et par stykker mere, men i sidste ende handler det om, hvordan du føler dig sund og glad.

For hele pointen med at være sund er jo, at man skal være mere glad. Hvorfor egentlig leve sundt bare for at gøre det, hvis det ikke giver dig noget? Derfor skal du selvfølgelig have rettet fokus mod, at sundhed gør dig glad. Du lever sikkert også længere, men først og fremmest lever du et gladere liv, hvilket er langt vigtigere.

Er du vild med at gå til bold, og nyder du at drikke en øl og spise en pølse på stadion end at se fodbold i TV, så skal du fortsætte med det, når tid er. Det handler ikke om at droppe alt det, man holder af, men i stedet om at vælge sine ture og tidspunkter, så man kan kombinere fornøjelse og sundhed.

Fornøjelse og sund mad i kombination

Har du også tænkt på, at det faktisk slet ikke er umuligt at kombinere alt det sunde med alt det sjove? I mange tilfælde bliver det måske endnu sjovere og bedre, hvis der er et sundt element ind over. Mange tænker, at det skal være det fedeste alternativ, når der skal vælges aftensmad til en hyggelig aften, men sådan er det jo ikke nødvendigvis.

Heldigvis har mange fået øjnene op for, at der findes rigtig meget lækker sund mad. I første omgang handler det selvfølgelig om, hvordan man tilbereder maden, og her kan det være fint at have nogle steder at finde sin inspiration. Det siger sig selv, at hvis man altid bare laver det samme, så bliver det kedeligt i længden, og hvis man udelukkende tænker på sund mad som broccoli og blomkål, så er det måske ikke det mest spændende i hele verden.

Bruger man derimod fantasien, og ikke mindst andres fantasi, kan man nå meget længere. Læs nogle blogs, se noget TV om mad og spørg andre om, hvad du kan lave af sund, lækker mad. Herefter kommer du formentlig ind i en rytme, og herfra går det nemt.

Motion er skægt

Motion skal slet ikke være et bjerg at bestige – med mindre man selvfølgelig er ude at bestige et bjerg. Det skal derimod hellere være noget, man rent faktisk nyder, og det er noget, man selv kan bestemme sig for. For i stedet for bare at se surt på tingene, skal man måske finde en motionsform, hvorfra man hver gang går hjem med et smil på læben.

Det er faktisk ikke så vanskeligt, som det kan lyde, for i dag tilbydes der alt fra løbeklubber til fitnesshold og crossfit. Man kan med andre ord ret nemt finde den ting, man er glad for, og alternativt skal man finde en række ting, man finder sjovt, så man hele tiden får varieret tingene fra gang til gang.