Pre workout

Pre workout – I dag er der især fokus på, hvad der indtages inden træning, og derfor kan du sågar finde produkter, der hedder netop Pre workout. Disse findes eksempelvis hos Bodylab, hvor indholdet blandt andet er BCAA ( forgrenede aminosyrer)

Nedenfor kan du se Bodylabs superfede reklame video for for Pre Workout:

Meningen er, at produktet indtages 30-45 min før træningen. Og fælles for stort set alle pre workout produkter er, at de indeholder stoffer såsom koffein, vitaminer, kreatin, citrulline Malate, tyrosine  og aminosyrer ( eksempelvis beta-alanin, taurin, BCAA).

De bedste kosttilskud indeholder en blanding af hvis ikke alle ingredienser, så en stor del af dem, da hvert stof har sin effekt. Kreatin eksempelvis tager man dog separat.

Du kan finde hele Bodylabs pre workout lige her.

Kreatin

Kreatin er utrolig udbredt, da det er et organisk produkt, hvorfor det lagres helt naturligt i kroppen via vores kost. Kreatin øger styrken, udholdenheden og stimulerer musklerne til yderligere vækst. For yderligere information se indlægget ”kreatin

Citrulline Malate

Citrulline Malate er en blanding af citrullin ( aminosyre) og organisk salt ( malat). Det optimerer din blodcirkulation, øger styrken, udholdenheden og sætter fut i restitutionen. Anvendes især af vægtløftere.

Tyrosine

Tyrosine øger ens fokus og udholdenhed, og det siges, at følelsen af stress (både i kroppen og mentalt) dæmpes.

Beta-alanin

Beta-alanin er en aminosyre. Denne både dannes i kroppen og kan opnås via ens kost. Den øger niveauet af carnosin i kroppen, som nedsætter muskeltræthed, dannelsen af mælkesyre i musklerne samt øger udholdenheden ifølge flere undersøgelser.

Taurin

Taurin er også en aminosyre, kroppen selv danner. Taurins egenskaber er, at man opnår en bedre kontrol af muskelsammentrækning, samt at væskebalancen vedligeholdes.

Hvorfor bruges pre workout produkter?

pre workoutPre workout bruges altså for at sikre, at man har energi til en hård træning – og at udholdenheden for musklerne øges. Det er dog vigtigt at sige, at disse kosttilskud ikke kan erstatte essentielle faktorer såsom søvn, hvile og den rigtige kost.

Langt de fleste tager et kosttilskud før træning for at opnå en bedre præstation. Denne kan eksempelvis opnås med koffein – især i forbindelse med udholdenhed. Bodylab tilbyder kosttilskuddet ” Bodylab Low Carb PWO”. Der er dog ikke som sådan belæg for, at koffein har en effekt på din styrke, men energiniveauet betyder dog selvsagt meget for din træning.

 Generelt handler dit energiniveau dog først og fremmest om din kost, hvorfor du skal sørge for, at du er i kalorieoverskud, dit fedtbehov er dækket og så naturligvis, at din kost indeholder et tilstrækkeligt proteinindhold.

Anti-katabolske kosttilskud

Der findes forskellige pre workout kosttilskud – eksempelvis anti-katabolske. Disse skal forsøge at sørge for, at nedbrydningen af muskelprotein hæmmes ved at reducere nitrogenudskilningen, således proteinsyntesen ikke mindskes. Med andre ord undgås muskeltab, da kroppen i stedet bruger de aminosyrer, du indtager, frem for dem fra dit muskelvæv. Et anti-katabolsk kosttilskud er eksempelvis BCAA. Læs mere herom under indlægget ”BCAA”. Andre opnår resultater med aminosyren glutamin.