Der er mange opfattelser af, hvad det egentlig vil sige at være sund. Der er nogle, der f.eks. mener, at man ikke kan være sund, hvis man tillader sig selv at spise chokolade hver aften. Men man kan også omvendt spørge, om det virkelig lyder sundt, at have det så restriktivt med, hvad man må og ikke må spise? Det kan være, at du selv har overvejet, om man godt kan være sund, mens man også drikker vin? Du kan finde svaret i denne artikel!

Alt med måde

Der er ingen tvivl om, at kroppen ikke har godt af, når man drikker sig fra sans og samling, og man ligger hele den næste dag og kaster op, fordi man har det så dårligt. Men det er der jo heller ikke nogen, der siger, at man behøves at gøre, bare fordi man godt kan lide at nyde vin. Det kan jo være, at du holder af ofte at tage et godt glas vin om aftenen. Du kan finde et godt udvalg af vin inde på VildMedVin.dk som du med fordel kan bestille hjem.

Kan det være sundt at drikke vin?

Der er faktisk også forskning, der peger på, at det kan være sundt med et enkelt glas rødvin om dagen. Det skulle have en positiv indflydelse på hjertet. Det er da gode nyheder, hvis man kan nyde et glas rødvin om dagen og så endda med tanke på, at det kan være decideret sundt for én.

Drop alt-eller-intet fælden

Hvis man laver en regel for sig selv om, at man ikke må drikke vin, fordi man gerne vil være sund, og man tænker, at vin er usundt, så kan det ende med at være farligt. Det er nemlig ikke altid positivt, at man på denne binære måde opdeler madvarer i kategorier som ”sund” og ”usund”. Det lægger sig nemlig op ad det, som man kan kalde ”alt-eller-intet” fælden, som rigtig mange ender i. Det handler om, at man i en periode begynder at leve sundere, og det hele går godt. Man har skåret alt det ”unødvendige” fra, og man spiser masser af grøntsager, dyrker motion og har det godt. Men pludselig bliver det for meget, og man kommer til at spise noget ”man ikke må”. Dette resulterer ofte i en overspisning, hvilket der leder til skam. Det er langt bedre, hvis man sørger for, at der ikke er noget, der er forbudt, men at alt derimod er med måde.