Nogle diskurser i vores debat, når vi snakker om udseende, naturlig skønhed og alt muligt andet, fortæller os, at det er det indre, der skal tælle, og at vi ikke skal gå for meget op i hvordan vi ser ud på det ydre. Jeg har en lidt anden tilgang til det hele, og min tilgang til sundhed og skønhed i et bredere perspektiv er mere holistisk, og går på at det hele faktisk hænger sammen. Jeg mærker det i hvert fald tydeligt på egen krop. Når jeg har det godt indeni, så får jeg overskud til at gøre noget af mig selv udenpå. Og når jeg gør noget ud af mig selv udenpå, så får jeg det nærmest helt automatisk bedre indeni, og så bliver jeg mere udadvendt, og åbner mig op over for verden.

Gør noget ud af dig selv – så meget som du mærker gavn af

Det jeg siger er ikke, at vi alle sammen bør hoppe ud foran spejlet og se om vi kan optimere vores udseende til det yderste. Det, jeg siger, er at jeg vil opfordre dig til at gå så meget op i dit udseende, som du selv kan mærke, at du får det bedre af – og nyd den effekt, det giver dig. Tænk ikke nødvendigvis at det er bedre at have det så godt med sig selv, at man ikke kan have brug for at gøre noget ud af sit udseende en gang imellem. For indrøm det nu bare – så selvsikre, og så hvilende i os selv er der vel til syvende og sidst ingen, der føler sig. I hvert fald ikke hele tiden. Men måske gør du på nogle dage, og der skal du endelig også bare hoppe ud af døren uden at have gjort en hel masse ud af dig selv på forhånd.