Hvorfor træner du så meget?Det spørgsmål får jeg tit fra venner og bekendte, som ikke helt forstår, hvorfor jeg træner hver dag eller hvordan jeg finder tiden til det. For mig er der altid tid til træning, og for mig er en dag uden træning ikke helt det samme.

Jeg træner fordi jeg elsker det!
Jeg elsker at svede, at se min krop og muskler arbejde, at føle jeg bruger min krop og virkelig presser mig selv – lidt hårdere for hver gang. For mig er der altid tid til at træne, det handler om prioritering og planlægning af sin dag og uge.

Vi har 24 timer i døgnet, hvor af 1 time kan bruges på at træne, og på at dyrke lige netop den motionsform, der fylder en med energi og tilfredshed. I min verden er sætninger som: ”jeg har ikke tid – jeg skal møde tidligt på arbejde – jeg vil gerne sove lidt længere – jeg er dårlig til at stå tidligt op” blot dårlige undskyldninger.

Hvorfor ikke sætte pris på og udnytte den tid vi har, og gøre noget godt for sig selv og arbejde mod målet om en sundere og mere aktiv hverdag?

Jeg foretrækker selv at træne om morgenen, inden arbejde eller hvad jeg har af planer for dagen. Står du så ikke meget tidligt op? Jo, det kan du tro jeg gør! Men, hvorfor ikke starten dagen 1 time tidligere end normalt, få tæsket kroppen igennem, få god energi til resten af dagen, og ikke mindst stresse af og have tid til at fokusere på arbejde, se venner og veninder når du har fri, handle ind osv.?

Jeg elsker at træne
Selvom jeg elsker at træne, så har jeg også dage, hvor jeg ikke har samme energi til at komme ud af døren, men bare mest lyst til at blive hjemme på sofaen, og det er jeg helt sikkert ikke alene om! Det der motiverer mig til at komme af sted alligevel, er dén følelse jeg har i kroppen efter jeg har trænet; den glæde, sveden i øjnene og afmærket på tøjet, den lille sejr det var at få presset mig selv bare lidt hårdere end sidst. Dét får mig ud af døren, og driver mig frem, hver dag.

Vi er alle forskellige (heldigvis!), og derfor er det vigtigt, at du finder frem til, hvad der kan motivere dig og hvad der kan få dig ud af døren og af sted til træning. Måske det er en træningsmakker eller måske en personlig træner – måske nye mål? Sæt dig selv nogle mål, find de redskaber du har brug for, for at opnå målet, og arbejd for det.