Træning på romaskinen er sjovt, udfordrende og knaldgod træning, der både forbrænder kalorier og bygger muskelmasse. Går du med tanker om at købe en romaskine til hjemmebrug? Pas på du ikke køber katten i sækken. Det er nemlig langt fra alle romaskiner, der er pengene værd. I denne artikel giver roer Erik Haalo dig 3 gode råd til at vælge den rigtige maskine.

 

Tip 1) Hold dig fra de billigste modeller 

Romaskiner er ret komplicerede stykker mekanik. Der er mange bevægelige dele og roning er en eksplosiv sport, der stiller store krav til udstyr. Og her falder mange af de billigste romaskiner altså fra. De er simpelthen ikke gode nok.

Når jeg anbefaler romaskiner på min side FitFact.dk, så anbefaler jeg ingen romaskiner til under 4000 kr.

Modsat har jeg ingen problemer med at anbefale en motionscykel til 1000 kr, såsom Odin B3, som vi har testet. Men når det gælder romaskiner, kan jeg simpelthen ikke anbefale en af de billige. Har du ikke 4000-5000 kr, så køb en motionscykel i stedet for. Det bliver du gladere for.

 

Tip 2) Vælg en romaskine med luftmodstand eller vandmodstand

De fleste fitnessmaskiner skaber modstand med en kraftig magnet og et svinghjul. Her er romaskinen anderledes. Du kan godt nok godt få romaskiner med magnetmodstand, men det er og har altid været luftmodstand, der giver den bedste oplevelse. I de sidste år er vandmodstand så kommet til og det er hurtigt blevet meget populært.

Luftmodstand er kendt fra Concept2, som er romaskine du kender fra fitnesscenteret. Ud over at give en fed, susende lyd når du ror, så er det også den mest realistiske type romaskine. Lige med undtagelse af vandmodstand, der også er meget realistisk at tro på.

De to typer er langt overlegne andre typer modstand. Især er de meget bedre end magnetmodstand, der slet ikke føles som at ro på vandet. Hold dig væk! Det gælder i øvrigt også for romaskiner med elastik. Luft eller vand. Det er det der dur. Intet andet.

 

Tip 3) Concept2 hvis du mener det seriøst

Romaskinen Concept2 er for mange synonym med en romaskine og det skyldes ikke mindst at Concept2 er den første rigtige romaskine og har været brugt til konkurrence i årtier. Faktisk er Concept2 så populær at den er blevet til en træningsform: Ergometertræning, der er indendørs roning og som er en meget populær sport.

Concept2 er helt sikkert ikke den eneste romaskine der er værd at købe til privaten, men det er helt sikkert den du skal købe, hvis du er konkurrencemenneske. Med Concept2 bliver du nemlig del af et fællesskab på nettet, hvor hvert træningspas kan uploades og måles i forhold til alderssvarende konkurrenter. Du kan endda sætte en officiel verdensrekord på din egen Concept2.

Concept2 koster en del penge, billigst fra 8000 kr, men har så også en gensalgsværdi. Der er efterhånden også en del brugte Concept2 til salg på DBA.dk og lignende sites.

 

Det var de 3 tips du skulle bruge til at købe den rigtige romaskine. Vi håber du bliver glad for din nye romaskine!