Din krop og dit sind er uløseligt forbundne. Tager du dig tid til at behandle din krop godt, vil den belønne dig med en følelse af velvære og mentalt overskud. Det samme gælder, hvis du behandler dit sind godt, med ro og tid til, at gøre de ting du har lyst til, og som gør dig glad, så vil din krop med stor sandsynlighed belønne dig med færre hovedpiner, pænere hud og færre smerter. I en travl hverdag er der meget vi skal nå, både på arbejde og i fritiden, og i perioder kan man komme til at skubbe sig selv og sine egne behov i baggrunden for at nå alt det andet og mere praktiske.

En sund sjæl i et sundt legeme – hvordan gør man det?

I dag vender mange blikket ud mod omverdenen, når de skal bedømme, hvordan det går i deres liv. De ser på hvordan det går med karrieren, om hjemmet er fyldt med de nyeste trends indenfor indretning, om parforholdet ser fejlfrit ud på de sociale medier, og om de har den perfekte krop med flad mave og fyldige læber.

Men det er svært at være den bedste til alt. Og det er især svært, hvis det hele udspringer af et forsøg på at gøre omverdenen tilfreds, frem for dig selv. Mange vil derfor opleve, at de ikke kan nå i mål med det ”perfekte liv”. De oplever i stedet alt for tit, at de knækker nakken i forsøget, og må se sig slået af en række uopnåelige mål. I stedet bør de se indad. Der er intet galt med at træne og stræbe efter at have en sund og stærk krop, at pleje sit forhold eller at gå efter karrieren, men for at få succes, må du se indad og gøre det for dig selv, og fordi det gør dig lykkelig. Ellers vil din stræben efter det uopnåelige efterlade dig med en følelse af aldrig at slå til.

Forbindelsen mellem krop og sind, har generelt vundet indtog, og har opnået anerkendelse i den vestlige verden. Et stadig større antal læger tager i højere grad hånd om de psykiske følger af fysiske skavanker, og sætter ind med henvisninger til psykolog eller psykiater som en del af den samlede behandling. Og det er godt, for ofte oplever folk, at det er kroppen der ender med, at sige fra når personer for eksempel lider af stress eller depression, fordi de ikke har lyttet, eller vidst hvordan de skulle håndtere sindets signaler.

Spis sundt men godt, og plej kroppen indefra

Der er efterhånden mange meninger og holdninger omkring hvad man skal spise for at være sund. Nogle sværger til at faste i perioder, andre til at spise masser af fedt og få kulhydrater og andre igen noget helt tredje.

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre, når det kommer til kost. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at mærke efter, hvad der fungerer for dig. Nogle har det rigtigt godt med at faste, mens andre oplever det som en form for tortur. Netop derfor er det vigtigste at lytte til sin krops signaler, og mærke efter om du har det bedst med at spise et stort måltid om dagen, eller i stedet er mere til at spise flere små måltider igennem dagen. Er du typen, der spiser mange gange i løbet af dagen, er din taske med stor sandsynlighed fyldt med snacks af forskellig type. Proteinbarer er en god og let måde at få et hurtigt måltid, også selvom du er på farten. Fordelen ved proteinbarer er, at de kan ligge i din taske i uger, før du spiser dem, de skal ikke på køl, og du kan spise dem overalt. Derudover fås de med alverdens smage, så hvis du er en slikmund, så kan du nyde et mellemmåltid med smag af lagkage eller karamel og stadig være sikker på, at du på grund af proteinet vil være mæt i lang tid.

Vær god ved din krop

De fleste har ondt et sted i kroppen en gang i mellem, det er meget normalt, og kan skyldes motion, havearbejde eller en lidt for lang lur i en forkert stilling. Men smerter i kroppen kan også være mere alvorlige, og komme som følge af uheld, være på grund af en medfødt lidelse, eller kan være smerter som migræner. Og så kan smerter opstå som en fysisk reaktion på et psykisk problem. Med en body sds behandling kan du løsne op for nogle af de spændinger, som har sat sig i din krop. Hos Body sds tror de på, at det du tænker, kan sætte sig i kroppen som spændinger, og den måde du bevæger dig på, kan komme til udtryk igennem tanker. Derfor arbejder de med kroppen for at løsne op for tanker og følelser, som du måske har ignoreret i længere tid, eller ikke har været i stand til at bearbejde selv.