Træning er en hård – men for det meste sund – byrde, og træthed og mindre belastning må derfor ikke afholde dig fra at træne, når du oplever disse. Desværre er der mange, der stopper med at træne med det samme, at det hele bliver lidt hårdt. I stedet er det netop her, at man skal fortsætte, eftersom det er i disse øjeblikke, det giver allermest både mentalt og fysisk. Hvis du er træt af altid at være helt udmattet og øm efter træning, er det en rigtig god ide, hvis du lærer dig selv at forkæle din krop efter træning. På den måde vil du altid have noget at se frem til, de dage hvor træningen ikke virker særlig tillokkende.

spa, beauty, people and body care concept – beautiful woman getting face treatment over holidays lights background

Gå til massør

Dette bør ikke være noget, som du gør ofte – i hvert fald ikke i forbindelse med en professionel – men massage er en god ting at benytte af og til, især hvis du træner jævnligt. Når man træner meget, er der en god chance for, at man får spændt rigtig meget op i nogle muskler, og det er her, at en massør kan være behjælpelig. Massage løsner nemlig op i din krop, så du igen kan benytte den optimalt og få mest muligt ud af din træning. Foruden at den løsner op, sætter den også gang i blodcirkulationen, hvilket har gavnlige effekter for både din træning og din sundhed.

Se mere her, hvis du leder efter massage i København. Du kan også finde massage i Odense, hvis du er fra dette område. Det skulle helst ikke blive et problem for dig at finde et sted, hvor du kan blive masseret, uanset hvor i landet du befinder dig.

Massage vil ikke blive noget, som du ofte behøver at benytte, hvis blot du husker at strække ud. Det er nemlig udstrækningen, der er med til at forhindre og forebygge eventuelle spændinger.

Tag et varmt bad

Den mest simple måde, du kan forkæle din krop på efter træning, er ved at tage et varmt bad. For det første har du med stor sandsynlighed en masse sved, der skal vaskes af. For det andet kan et varmt bad virkelig hjælpe dig og dine muskler til at slappe af. Hvis du hurtigst muligt efter træning sørger for at løsne op i din krop, slipper du for sådan noget som trælse og generende spændinger.

Husk altid at give din krop lidt hvile efter træning. Den har brug for at kunne restituere, så den er klar til næste omgang træning.

Spis efter træning

En helt tredje måde, du kan forkæle din krop på, er igennem mad. Man siger, at man bør spise en halv til en hel time efter, at man har trænet. Da det, man spiser, vil gå lige til muskelopbygningen. Når det er sagt, skal det også nævnes, at det ikke er ligegyldigt, hvad du spiser. Det nytter f.eks. ikke at spise junkfood eller kage efterfølgende. Det, du spiser, bliver nødt til at indeholde en hvis mængde proteiner og sunde fedtstoffer.

I stedet for at du står og skal lave maden efter træning, er det en god ide at forberede den inden. På den måde har du også noget lækkert at se frem til.