Når man snakker om kost og mad, snakker man også om næring. Det vil blandt andet sige fiber, fedt og kulhydrater. Men noget der helt bestemt er meget vigtigt, er dine proteiner. Der er rigtig mange, der ikke tænker så meget over, om man mon får nok proteiner. Men det er rigtig vigtigt, specielt hvis man træner. Læs meget mere om proteiner her.

Her kan du finde din protein

Der er mange, der ikke tænker på, hvor meget protein de indtager. Det kan variere, hvor meget protein man har brug for, alt efter køn, alder, højde og vægt. Men man skal gerne mindst have omkring de 50 til 70 gram protein om dagen. Det er der sikkert rigtig mange, der ikke får.

Noget mad indeholder rigtig meget protein, mens andet nærmest har intet. Hvis man ikke tænker på at indtage nok protein, kan det jo godt ske, at man nærmest ikke spiser noget af den mad, der indeholder meget protein. Derfor er det vigtigt, du finder ud af, hvad du skal spise, for at få mere protein.

Til morgenmad er ting som æg rigtig godt, da det indeholder mange proteiner. Hvis du ikke er til æg, er skyr også en mulighed eller havregryn, da det også indeholder en god mængde protein. Til middag kan du spise nødder, fisk eller kylling. Man kan blandt andet lave en salat, med både kylling og nødder. Til aften kan spise noget med tun, rejer, laks eller kylling. Flere typer af bønner og linser indeholder også meget protein.

Få ekstra protein

Når man blandt andet træner, kan det være en god ide at få lidt ekstra protein. Både før og efter træningen. Derfor er ting som protein shakes og pulver bare så populære. Køb protein shakes her, og indtag hurtigt og nemt nok protein. Det kan nemlig være svært at indtage nok på en dag, derfor er smart med ting som protein shakes, der indeholder en høj mængde protein, du lynhurtigt kan få ned.

Derfor er ting som proteinpulver-, bare og shakes meget populære blandt dem der træner. De fleste, der træner ved, at det er nødvendigt med meget protein, når man træner, fordi det hjælper musklerne med at opbygge sig igen. Hvis du gerne vil have din træning, rent faktisk gør en forskel på musklerne, skal du fokusere lige så meget på at få nok protein indtaget. Træning og protein hænger sammen.