Der er utrolig mange i Danmark, såvel som i hele verden, som slås med alkoholproblemer. Både de større problemer, og begyndelsen herpå. Det kan være utrolig skadende at slås med alkohol problemer, både fysisk og psykisk. Det er derfor vigtigt at få hjælp gennem alkoholbehandling. Du kan få ambulant alkoholbehandling mod alkoholmisbrug, såvel som til kokain misbrug, hash misbrug og andre former for misbrug. 

Et sådan misbrug kan være så skadende, både psykisk og fysisk, at det kan være ødelæggende for ens livskvalitet. I værste fald kan det også ende med at være dødeligt. Men det er vigtigt at man forstår sit problem og indser at at man har brug for hjælp. Det kræver utrolig meget viljestyrke og motivation at komme igennem en afvænning, og derfor er det essentielt at få støtte og hjælp til at komme igennem det. 

Professionel hjælp

Du kan få professionel misbrugsbehandling hos A Misbrugsbehandling, hvor du bliver tilbudt en helt anonym og effektiv ambulant alkoholbehandling. Du kan også føle dig tryg og i sikre hænder, da det er et gennemtestet og evidensbaseret behandlingsforsøg. 

Du behøver ikke være bekymret for at behandlingen vil komme til at påvirke din hverdag, da al behandling vil komme til at foregå udenfor normal arbejdstid. Du kan altså sagtens fortsætte med at have din hverdag som den er, både på arbejdet og i hjemmet. Du bestemmer også helt selv hvem du vil fortælle om din behandling. 

Behandlingen af misbrug vil bestå af flere forskellige ting. Det er ting som forsamtale, primær alkoholbehandling, familie og pårørendebehandling og efterbehandling. 

Pårørende

Det er kraftigt anbefalet at familien og ens pårørende er deltagende i processen, da det er bevist at det har stor betydning for personen som er under behandling. Ens nære kan være den største faktor i behandlingen af ens misbrug. Det er helt ens eget valg om man vil indvie dem i processen, men det ville helt sikkert hjælpe dig. 

Forløbet

I starten af behandlingen, i forsamtalen, er der en helt uforpligtende samtale, så der kan laves et overblik over misbruget. Her bliver der taget udgangspunkt i personens alkoholvaner, alkoholforbrug, misbrug, psykiske lidelser, mentale helbred og plan om afvænning. Her laves der så en udredning af processen og en diagnosticering, så der med sikkerhed bliver skabt det bedste behandlingsforløb for den individuelle person. Der er også mulighed for at ens pårørende kan være med i samtalen hvis dette vil være mest trygt for dig. 

Under den primære alkoholbehandling, vil der være ambulant behandling, som vare omkring 6-7 uger. Herunder vil der være undervisning i misbrug og afhængighed. Her vil der blive svaret på og forklaret en masse om hvad der sker når man er afhængig. Her bliver der også inddraget din individuelle situation. Der vil også være foredrag og følelser, vaner, alkoholisme, alkoholafhængighed og livet efter misbrug. Derudover er der gruppeterapi hvor man kan dele erfaringer og oplevelser med andre, der er i samme båd. Der er også mulighed for kognitiv terapi og coaching, som kan hjælpe dig med personlig udvikling, positiv forandring, styrke din motivation og give selvindsigt.