Der er mange udmeldinger, guides, tips og råd til, hvordan man lever på den sundeste måde, taber sig mest og får mest energi og overskud i hverdagen. Det kan være svært at finde rundt i sundhedsjunglen og holde styr på, hvilke tips du kan bruge, og som er relevante for dig. I denne artikel holder vi fokus på en sund krop, og hvordan du kan opnå det både om dagen og om natten.

Indlæg aktiviteter i hverdagen

Noget, alle er enige om, er, at det er vigtigt at bevæge sig og dyrke motion. Sundhedsstyrelsen anbefaler børn at være aktive i mindst 1 time hver dag, hvor voksne anbefales at være aktive i minimum 30 minutter hver dag.

Nogle opfylder disse anbefalinger, men der er også mange, der er meget mere stillesiddende, end hvad de burde. Det er godt for mange ting i din krop, når du får rørt dig. Det behøver ikke alt sammen at være hård motion, hvor din puls bankes i vejret – mindre kan også gøre godt.

Det gode ved motion er, at din krop bliver brugt. Vores kroppe er ikke skabt til at sidde stille en hel dag. Vores kroppe er skabt til at jage, samle mad og holde os i gang, og desværre er samfundets udvikling bidragende til, at flere og flere sidder alt for mange timer på kontorstole og i sofaen.

Det er altså vigtigt for dig, din nuværende sundhed og din fremtidige sundhed, at du får rørt dig og holdt dine led i gang. Det kan være gennem gåture, løbeture, cykelture, styrketræning, diverse sportsgrene og dans.

Hvis du har svært ved at finde noget motion, du synes er spændende og sjovt at blive ved med, så kan du snakke sammen med nogle venner eller familie, så I kan motivere hinanden og gøre det sammen.

Sørg for at få en god nattesøvn

Opskriften på en sund krop, et sundt sind og et liv i balance, er sund kost, motion i hverdagen, ro i hovedet og en god nattesøvn. Nattesøvnen er virkelig vigtig, da det er her, din krop og din hjerne slapper af, lader op og lader alle dagens indtryk blive bearbejdet og lagret i hjernen.

Desværre døjer mange med dårlig nattesøvn, og det er meget vigtigt at få lavet om på, da du så vil det bedre både i krop og sind, og du vil føle dig mere udhvilet og fuld af overskud. Dårlig søvn kan skyldes mange ting.

Det kan skyldes tankemylder, smerter eller uro i sengen fra ens partners side af. Snorken er desværre også en hyppig grund til dårlig søvn, enten hos den person, der snorker, eller hos partneren.

Der er heldigvis noget at gøre ved det. Du kan få søvnapno behandling og komme til at sove godt igen.

Roden til et langt liv er sunde muskler

Mange af os drømmer om et langt og lykkeligt liv. Man vil også gerne være i stand til at kunne lave nogle aktiviteter, efterhånden som man bliver ældre. Hvis man spiser sundt, sover godt og holder sin krop i gang, er der en god sandsynlighed for, at det kan ske.

Muskler er super vigtige, især når vi bliver ældre. Hvis man gerne vil være i stand til at klare sig selv, gælder det om at have stærke muskler.

Protein hjælper en med at restituere og opbygge muskler, så hvis du har svært ved at få indtaget nok protein gennem kosten, kan du supplere med proteinpulver.