Det er ikke alle, der bare kan gå ind i træningscentret og give den fuld gas hver gang. Det kan være svært lige at starte ud med en hård omgang træning, hvis man ikke har været vant til at træne, motionere eller andet lignende. Derfor kan det være en fordel at starte stille og roligt ud, så du lige kommer i gang uden at blive overvældet.

Sådan starter du roligt ud

Hvis du altså føler, at du har brug for en lidt mere rolig start, så skal du også bare gøre det. Du skal i gang med noget motion, men det behøver ikke være 10km løb i højt tempo. Faktisk kan du sagtens bare nøjes med en gåtur. Alle skal gå 10.000 skridt om dagen. Derfor skal du mindst nå de 10.000, men hvis du vil have et lidt bedre resultat, kan du gå efter de 15 eller 20 tusind. Det at gå brænder masser kalorier, det får dig til at komme lidt i form og du kan måske langsomt sætte gå tempoet op, så du arbejder dig hen mod løb, uden helt at løbe. Hvis du gerne vil gå, så har du brug for en skridttæller. En ordentlig skridttæller er langt mere præcis en ens mobil er, så det er klart en fordel at eje sådan en.

Det næste step

Når du nu har gået lange ture og mange skridt i et godt stykke tid, så kan du bevæge dig videre til lidt sværere træning. Måske du kan tage i fitnesscentret. Bare rolig, du skal ikke starte hårdt ud. Når du starter i fitnesscentret, er det faktisk ret vigtigt du bruger de første par gange på at lære at lave øvelserne rigtigt. Tag en video af dig selv, mens du laver en øvelse, og sammenlign det med en video af øvelsen du har fundet på YouTube. Når man træner, er det lige så vigtigt at lave øvelserne rigtigt, som det er at give den fuld gas. Laver du dem forkert, kan du nemt få skader og ondt, derfor er det netop det, du skal fokusere på. Indtil du føler, du har ret godt styr på alle øvelserne, kan du rigtigt komme i gang med træningen. Men inden du bare går i gang, er det bedst at lave dig selv et træningsprogram. For så ved du præcis hvad du skal og hvornår. Det gør alt nemmere.