Har du hørt om den nye forfriskende sommerdrink bubbletea? Bubbletea-cafeer dukker op overalt i det danske bybillede, og snart falder man nærmest over de nye asiatisk inspirerede bubbletea-shops, som serverer den spændende læskedrik med de sjove tapiocakugler i.

Har du stødt på en bubbletea før? Hvis ikke, så er det er ihvertfald på høje tid, at du får smagt på denne spændende drink. Men er det sundt at drikke bubbletea? Hvad består drikken af? Kan man selv lave en kaloriefattig variant? Vi har svarene til dig i denne artikel.

Hvad er bubble tea?

Bubbletea er en sødlig drik baseret på te, som oprindelig stammer fra Taiwan. Inden for de seneste år har drikken spredt sig over landegrænser, og er nu også en populær sommerdrik her i Danmark. Bubbletea består af koldbrygget te, sukkersirup, frugtjuice eller mælk og bobakugler. Bobakuglerne eller tapiocakugler er hvad der giver drikken dens karakteristiske navn. Det er en helt unik fornemmelse at drikke bubbletea, da man både får smagt på den søde te og tygget i gummiagtige kugler.

Der er masser af steder, hvor du kan smage på bubbletea i Danmark. Kig forbi en af de lækre asiatiske bikse og smag på Danmarks måske bedste bubbletea – du vil med garanti ikke blive skuffet!

Bubbletea og kalorieindhold

Bubbletea smager helt guddommeligt, men det er desværre ikke en helt kaloriefattig nydelse. En bubbletea kan ikke karakteriseres som nogen sund drink. Selvom navnet snyder lidt, så er bubbletea altså ikke lige så sundt, som en kop grøn te. 

Der er rigtig meget sukker i en bubbletea, og faktisk kan du indtage mellem 500-800 kalorier i en kop bubbletea. Så bubbletea er måske ikke lige øverst på listen, hvis du er på slankekur, men der er alternativer til, hvis du gerne vil gøre drinken lidt sundere. 

Mindre sukkersirup skærer ned på kalorierne

Det er ofte sukkeret, som er synderen i den søde bubbletea. Hvis du bestiller din te fra en af de asiatiske bikse i byen, så kan du med fordel bede om halv så meget sukker, hvis du gerne vil gøre drinken lidt mere kalorievenlig. 

Du kan også vælge bubbletea med frugtjuice frem for mælk, da varianterne med mælk ofte har flere kalorier end dem, som er frugtbaserede. 

Lav din egen bubbletea derhjemme

Du kan sagtens lave din egen bubbletea derhjemme, og her kan du med fordel eksperimentere med de sundere varianter. 

For at en bubbletea skal være en bubbletea, så skal der være tapioca- eller bobakugler i. Kuglerne finder du i asiatiske supermarkeder. Nogle er klar til at spise, andre skal koges først. Næste skridt er at lave teen. Du kan brygge din egen hjemmelavede te og køle den af, før du hælder den over isterninger. Dernæst skal du tilsætte sukkersirup. Du kan købe sukkersirup færdiglavet med forskellige smage, eller du kan lave din egen ved at koge vand og sukker sammen i en gryde. 

Så er der ikke andet tilbage end at blande dine ingredienser i et glas med masser af isterninger, og så har du en lækker bubbletea, som er klar til servering.