Det kan godt være, at vi i skrivende stund har vintermånederne hængende over hovedet, men inden du får set dig om, står sommeren for døren, og gør du ikke noget allerede nu, ender du med en halvslasket mave endnu en sommer. Den situation skal du ikke ud i dette år, og derfor handler det om, at du nu skal omlægge nogle dele af din hverdag, så du står skarpt til sommermånederne. Her i artiklen kommer vi med nogle få tips til, hvordan du lykkes med at smide de overflødige kilo, så strandløven kan slippes løs, når solens stråler skinner fra en skyfri himmel.

Dyrk en masse cardio

Det kan ikke komme bag på dig, at du skal dyrke noget motion, og du skal dyrke meget. Heldigvis er det helt op til dig, hvordan du griber det an, så længe du bevæger dig. Det kan være gå- eller løbeture ude i naturen, cykling til og fra arbejde, ture i fitnesscenteret eller måske ture på maskiner i dit hjem. Mange vælger at investere i cardiomaskiner, der kan stå i hjemmet, da det giver en fleksibilitet, der kan være afgørende for at nå målet om sommerkroppen. Har du udstyret derhjemme, vil der aldrig være en undskyldning, og du er tilmed ikke bundet af, at du skal ned i fitnesscenteret inden lukketid – nej, du træner bare, når du lyster. Det kan være, mens du ser serier, mens kartoflerne koger, eller mens der er fyldt på badeværelset. Mange af os danskere er i denne forbindelse faldet for romaskinen, da det er en anderledes maskine, der træner cardio og din overkrop. Kunne du selv tænke dig sådan en, så læs denne romaskine test, hvor du bliver guidet frem til den helt rigtige løsning for dig.

Mål dine fremskridt

At holde motivationen oppe er en af de hårde dele, når du skal være sommerklar. Vi anbefaler altid, at du måler dine fremskridt, da det bedste skulderklap er at se forbedringerne. Selvfølgelig kan det også hjælpe dig med at styrke din performance, som ligeledes er alfa og omega, hvis du skal blive strandklar. Du kan måle dine fremskridt på mange måder. Det kan være vægten, din puls under træningspas, din tid, din styrke og meget andet. Mål gerne på så meget som muligt, så du kan se forbedringerne flere steder. Selvfølgelig er det ikke altid let at have det nødvendige overblik, og du kan derfor gøre ligesom mange andre – købe et pulsur. Ja, den kan måle din puls, men den kan også give dig meget andet data, du kan bruge til at måle dine fremskridt. Læs eventuelt denne pulsur test og bliv rustet til at træffe det rette valg for dig.

Sund kost

Træningen betyder naturligvis meget, men den sunde kost er måske endnu vigtigere. Det er et must, at du ligger i kalorieunderskud, hvis du vil tabe dig.

For at du ikke skal føle dig sulten i den her periode, er det en god ide, hvis du skærer i dine kulhydrater og spiser flere proteiner. På den måde holder du også på din muskelmasse. I længden kan det dog blive svært at lave spændende mad, og det skal ikke være det, der slår dig ud af kurs. Tag derfor en tur på nettet, og find spændende retter til morgen-, middag- og aftensmaden. Der er et utal af lækre retter, du kan kaste dig ud i, og på den måde forbliver det hele lidt mere interessant.

Sommeren er her, før du ved af det – så kom i form allerede nu.