ANNONCE

Er du vild med at tilbringe tiden uden for i naturen, og har du lyst til at undervise og vejlede andre inden for natur og friluftsliv? Så skal du tage en friluftsvejleder uddannelse.

At være ude i naturen gør gode ting for vores mentale sundhed, og som uddannet friluftsvejleder kan du hjælpe andre med at få øjnene op for, hvor fedt det er at være ude i naturen og udforske den gennem spændende aktiviteter. En friluftsvejleders fornemste opgave er at vise andre, de mange muligheder, som naturen byder på samt de traditioner og historier, som mange har i dag har glemt.

Opnå certificeringer med friluftsvejlederuddannelse

På uddannelsen til friluftsvejleder får du undervisning inden for teori og praksis omkring mange forskellige udendørs aktiviteter som for eksempel kano og kajak, klatring, historie og tradition, sundhed og meget mere.

En vigtig del af at være friluftsvejleder er, at du skal kunne formidle til mennesker, så derfor indgår pædagogik også som en del af undervisningen. På uddannelsen er du derfor ikke hele tiden ude i naturen for at lære, men noget af undervisningen foregår også i klasselokaler.

Uddannelsen til friluftsvejleder er ikke gratis, så du kan forvente at skulle betale studieafgifter. Hvor meget du skal ende med at betale, kan afhænge af flere faktorer. Undervisningsformen og antallet af ECTS-point har for eksempel noget at skulle have sagt, hvad angår deltagerbetalingen. På nogle uddannelser er det dog muligt at få SU, men her bør du undersøge nærmere ved det uddannelsessted, som du har kig på.

Du kommer primært til at arbejde i skoler

At være friluftsvejleder handler i bund og grund om, at du skal introducere friluftslivet til dit publikum. Og i Danmark vil dit publikum som udgangspunkt være elever fra for eksempel skoler, daginstitutioner, efterskoler, højskoler og så videre.

Mange skoler og institutioner har friluftsliv på skemaet, så børnene tidligt i livet får en god og naturlig forbindelse til naturen.

Men det er også muligt at være selvstændig friluftsvejleder, men det kræver dog, at du er forberedt på livet som selvstændig erhvervsdrivende med alle de risici, det indebærer.

Der er adgangskrav på uddannelsen til friluftsvejleder

Fordi der er egenbetaling på uddannelsen, er der mange, som ikke uddanner sig til friluftsvejleder ved første valg af uddannelse. Mange, der bliver friluftsvejledere, bliver det således, fordi de trænger til at prøve kræfter med nye oplevelser.

Men det kan være en god ting, for nogle gange er den tidligere uddannelse og erhvervserfaring nok til, at man opfylder adgangskravene til at tage uddannelsen.  Som regel er en gymnasial uddannelse påkrævet, og dernæst vil en relevant erhvervsuddannelse og efterfølgende erhvervserfaring som oftest også være et krav.

Nogle uddannelsessteder kan også stille krav til din fysik, da friluftslivet kræver et vist niveau i forhold til udholdenhed. Du skal ikke kunne løbe et maraton på 1 time, men du skal være adræt nok til at fuldføre diverse udendørs aktiviteter og til at handle hurtigt, hvis der sker et uheld blandt dine elever eller kursister.