Spiser du normalt – men vejer alligevel for meget? Er din appetit for stor? Så kan akupunktur muligvis hjælpe dig, hvis du også selv hjælper til.

Indenfor traditionel kinesisk medicin (TCM) er en persons overvægt udtryk for en indre ubalance. Ubalancen har ofte udviklet sig over mange år, og kan skyldes stress, mangel på motion, uhensigtsmæssige kostvaner, medicin, kronisk sygdom og ikke mindst følelsesmæssige årsager.

Ved hjælp af akupunktur kan man påvirke kroppen til, at genvinde denne balance ved blandt andet at: reducere stressniveauet, styrke de forskellige organer, der er i underskud og er involveret i fordøjelsen, dæmpe appetiten og afhjælpe sukkerafhængigheden.

Akupunktur

Akupunktur kan ofte ikke forårsage et vægttab i sig selv, men kan fremme processen i kombination med de rette livsstilsændringer.

Jeg er flere gange blevet spurgt, om jeg ikke bare lige kunne sætte nåle i ørerne… ”for så taber jeg mig jo.”
Det er jeg dog meget imod, da overvægt kan skyldes flere af de ovenstående problemstillinger. Akupunkturen er ikke et ”Quick-fix”, når man snakker vægttab, men derimod et supplement. Derfor holder jeg på, at hvis man har brug for hjælp til et vægttab, involverer det både kost, motion, mental støtte/motivation samt den fantastiske mulighed med støtte af akupunkturen.

Som akupunktør skelner man mellem to typer vægtproblemer:
Dem der spiser for meget og forkert.
Dem, hvor der er en hormonel ubalance og dårligt stofskifte.
De første tilfælde er de nemmeste at hjælpe med akupunktur.

Ved akupunktur og vægttab bruges der både kropsakupunktur samt permanent øreakupunktur.
Kropsnålene bliver siddende i de udvalgte akupunkturpunkter i ca. 30 minutter, og skal gentages med cirka 1-2 ugers mellemrum i starten.
Ørenålene bliver siddende i og skiftes ca. hver 14 dag.
Nålene regulerer ubalancen i kroppen, samt dæmper appetitten og gør dig hurtigere mæt, så du spiser mindre. De kan desuden tage den værste sukkertrang.
Dette fortsætter, indtil du har nået den vægt, du ønsker.
Når målet er nået, har din krop formentlig vænnet sig til de nye spisevaner og har ikke behov for så meget mad som før. Derfor kan en af effekterne af akupunkturen være, at du lettere kan holde vægten efterfølgende.

 

/Pernille G. Rasmussen
Sygeplejerske, akupunktør,
Stresscoach, kostvejleder
Mindfulnessinstruktør

www.mindandqi.dk