9 ud af 10 danskere påvirkes dagligt af akne. Det er den mest udbredte hudlidelse, der ofte opstår helt naturligt i teenageårene. Forskellen er dog, at der er mange forskellige stadier og grader af akne. Nogen unge rammes meget voldsomt. Men den smertende hud kan heldigvis behandles, det handler bare om at kontakte de rigtige mennesker.

Hvad er akne og hvorfor får man det?

Akne er en meget almindelig hudlidelse, der rammer næsten alle unge tidligt i puberteten. Den skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver de fine hår i ansigtet og på overkroppen. Aknes sværhedsgrad tiltager og når sit maksimum i 17-19-års alderen. Herefter aftager den gradvist hos de fleste og brænder oftest ud omkring 25-års alderen. Enkelte følsomme personer kan have akneproblemer, til de er omrking 40 år. Desuden kan akne forekomme hos kvinder før menstruation og under graviditet og hos mennesker, der bliver udsat for ekstrem påvirkning af huden ved kulden, varme eller kraftig forurening.

I puberteten øges produktionen mandligt kønshormon hos begge køn. Det stimulerer talgkirtlerne til en øget produktion af hudfedt. Talgkirtlerne findes primært i ansigt og ryg og bryst. Hos nogle personer er talgkirtlerne ekstremt følsomme overfor mandligt kønshormon. Det er disse personer, som oftest er mænd, der rammes af acne i så svær grad, at det er nødvendigt med lægehjælp.

Behandling af akne

Afhængig af hvor meget akne, man er plaget af, kan lægen selv vælge at iværksætte en behandling eller henvise til en hudlæge. Behandlingen kan foregå med midler, der smøres på huden, eller midler, der skal indtages. Behandlingen retter sig mod flere af de faktorer, der har betydning for akneudviklingen.

Det er ofte ikke nok udelukkende at anvende aknevenlige hudplejeprodukter, da mange personer med akne har en overproduktion af sebum (talg) eller øget forekomst af hudbakterier, som skal reduceres for at opnå tilfredsstillende resultater. Akne kan behandles på forskellige klinikke rog privathospitaler, igennem en kombination af peelinger, laserbehandlinger og medicinsk behandling. Normalt vil en behandling af tage omkring 3-6 måneder, men det er meget individuelt, da akne reagere forskelligt fra person til person. Besøg cutisclinic.dk for at læse mere om deres aknepakke og læs om de gode resultater de allerede har opnået med flere klienter. Klinikken tilbyder også ar der kan forekomme efter slem akne.

Akne ar behandling

Svær acne kan hele op og efterlade ar, der vil følge én resten af livet. Acne kan være psykisk belastende og ødelægge et normalt socialt liv. Derfor er det vigtigt med en tidlig og god behandling. Man skal ikke være bange for at gå til læge på grund af acne; jo tidligere man kommer i gang med behandlingen jo flottere bliver resultatet, og jo mindre bliver risikoen for udvikling af ar.

Akne kan efterlade ar, men heldigvis kan både akne og aknear behandles. Nøglen til at opnå et godt resultat ved behandling af akne ar, ligger i, at identificere typen af akne ar. Det er desværre en meget udbredt opfattelse, at alle akne ar kan behandles ens. Ofte markedsføres laserbehandlinger som den korrekte og mest effektive behandling af alle slags akne ar. Dette er absolut ikke altid tilfældet. Besøg en klinik der er bevidste om dette og tag en konsultation med dem, inden et muligt behandlingsforløb opstartes.