Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Kalenderen siger september, måneden står i jomfruens stjernetegn, og efteråret står for døren. Det kan være noget af en omvæltning at gå fra sommer til efterår. Overgangen er ikke mild på samme måde som overgangen fra forår til sommer. I stedet for at springe ud i livets mange muligheder i foråret og om sommeren, er efteråret karakteristisk ved, at de fleste trækker inden døre og bliver mere isolerede.

Energiniveauet daler let, når vejret bliver trist, og bladene begynder at falde af træerne. Der er ikke noget at sige til, at mange hører melankolske toner i deres playliste, fordi det afspejler efterårstilstanden. Der kan på en gang være noget dystert og smukt ved de melankolske følelser. Følelserne afspejler ofte en længsel efter noget mere. Melankolien kan have smukke facetter, fordi følelsen ofte giver rum til eftertanke og refleksion over dybere ting i tilværelsen. Det kan fjerne fokus fra en selv og ens evige stræben efter at præstere for at kunne retfærdiggøre sin eksistensberettigelse.

Efteråret er en tid, hvor du bør prioritere dig selv og sørge for at have det godt. Det er den bedste måde at håndtere melankolske følelser på, så du ikke går hen og bliver nedtrykt, hvis de dukker op her i efterårstiden. Det er godt at finde ro, koble af og finde fornyet energi i efteråret, inden vinteren dukker frem.

Afkoblingstid

Efteråret har en vældig kraft over sig, som du ikke udelukkende kommer til at mærke igennem de melankolske følelser. En gåtur i skoven en efterårsdag er et godt eksempel på dette. Naturen viser sig fra sin smukke side med blade i gullige, rødbrune og gyldne nuancer. Luften er ofte helt frisk efter et ordentligt regnskyl, så duften af muld eller svampe åbner for ens sansekanaler. Det kan give dig helt ro og gøre, at du kobler af, imens du betragter naturens foranderlighed.

Når vejret ikke er til en badetur på stranden eller grillfest, er det nemt at trække stikket. Du kan med god samvittighed læne dig tilbage i sofaen og høre en god podcast. Hvis du har penge til det, er det anbefalelsesværdigt at prøve en massagestol. Massage er en god måde at få løsnet op for kroppens spændinger.

Oprydningstid

En måde at få skabt mere energi på er ved oprydning. Det kan lyde paradoksalt, men mon ikke du kender til at kunne slappe bedst af, når der er ryddeligt omkring dig. Kender du ikke også godt til at kunne trække vejret dybt og slippe kroppens spændinger, når du har færdiggjort hovedrengøringen?

Det er ikke kun en fysisk ting at få ryddet op, gjort rent og smidt gamle ting ud. Det er i lige så høj grad en psykisk befrielse, der kan skabe ny energi og nyt overskud. Der er derfor ikke noget at sige til, at Marie Kondos oprydningsprogrammer blev så populære, som de gjorde på Netflix.

I efterårstiden er vi typisk mere indenfor, og derfor er det godt at få ryddet op og ud. Når bjerget af vasketøj eksempelvis endelig er lagt på plads, vil du nemmere kunne slappe af, meditere og nyde en varm kop te foran fjernsynet.