Inden du kaster dig ud i at lave denne her is, så vær opmærksom på at du under ingen omstændighedder bør smage på den inden du kommer den i fryseren, da chancen for at den ikke når resten af vejen er faretruende høj!!..nu er du advaret 😀 og når det så er sagt så betyder det jo at den kan nydes både som en frisklavet smoothie agtig ting eller den kan fryses. Hvis du nøjes med at fryse den et par timer bliver den lidt blød softice agtig i konsistensen hvilket er yderst lækkert (min favorit version) eller du kan lade den fryse helt, blot du husker at tage den ud af fryseren i rigtig god tid, yoghurt bliver meget hårdt når det fryser og krystalisere mere..hvilket også giver det en sprød fornemmelse at få ind i munden..meget lækkert faktisk 🙂

Du skal bruge

200g græsk youghurt (jeg har brygt den fra Karolines køkken på 2%)

2 meget modne mangofrugter.. gerne overmodne

1 rød frisk chili fint hakket og gerne med kærne alt efter hvor stærk du ønsker isen

Kornene fra 1/2 vanilje stang

1/4 tsk kardemomme

1/2 spsk. honning

Skrald mangoerne og fjern stenen, blend med stavblender

 

200g youghurt

100g blåbær

100g hinbær

korn fra 1/2 stang vanilje

1/2 spsk honning

 

Blend med stavblenderen og yoghurt massen er klar til at blive hældt i små glas. hæld skiftevis de to slags yoghurt is i og kom husholdnings film over glassene og sæt dem i fryseren.

Det her tager max 20 minutter at lave og det er hvis du gør dig langsom ..tænk alle de kalorier du kan spare ved at have nogle stykker klar i fryseren, til når den søde tand melder sig, i stedet for at fare af sted på tanken eller i isboden eller hvad det er du farer af sted til når din søde tand skriger på noget lækkert 😉