Selvom du måske ikke er veganer eller vegetar, er vegansk proteinpulver et rigtig godt supplement til en god og sund kost til dig, der gerne vil prøve at spise mindre kød enten for miljøets eller dit helbreds skyld – eller som måske allerede gør det. 

Proteinpulver i sig selv har i mange år været et populært valg til dem, der træner meget og går højt op i at have en sund og veltrænet krop. I takt med at flere og flere samtidig er blevet vegetarer og veganere af dyrevelfærdsmæssige-, klimamæssige eller sundhedsmæssige årsager, er der nu også kommet en kilde til naturlig protein til dem, nemlig vegansk proteinpulver. Proteinpulver i sig selv er nemlig ikke vegansk, da det ofte indeholder valleprotein fra mælk. 

Hvorfor bruge vegansk proteinpulver som et supplement til kosten? 

Selvom du måske ikke ønsker at lægge din kost om, så den bliver mere eller mindre plantebaseret, er det en god måde at skrue ned for kødforbruget på samtidig med, at du sørger for at give din krop de næringsstoffer, den har brug for. Dette er både godt i forhold til dit daglige velvære men også, hvis du ofte bruger tid på at træne og derfor gerne vil finde en naturlig kilde til proteiner, som kan hjælpe dig til bedre resultater. 

Vegansk proteinpulver er et godt og sundt supplement til kosten, da det indeholder mange vitaminer, mineraler og ikke mindst fibre, som er vigtigt for at have en sund og afbalanceret fordøjelse. Der findes mange forskellige slags, som både er udviklet med henblik på at være et supplement til kosten og til træning. Faktisk kan man også få det med forskellig smag!

Erstat det ikke med andre elementer fra din kost 

Som med så mange andre kosttilskud er det vigtigt, at du ikke går ind og erstatter proteinpulveret fuldstændigt med noget andet. Fjerner du derfor kød helt fra kosten, skal du ikke kun nøjes med at bruge proteinpulveret som en kilde til protein. Det findes nemlig også i mange grøntsager og bælgfrugter samt i frugt og nødder. 

En sundere livsstil gør dig mere glad 

Det er ikke nemt at inkorporere nye vaner i sin hverdag. Men bare et enkelt skridt i retningen af en sundere livsstil kan gøre en kæmpe forskel for dig i dit velvære og give dig energi og mod på at gøre endnu mere ved det. 

Sammen med implementeringen af vegansk proteinpulver og mindre kød, kan du med fordel sætte indtaget af grøntsager, frugt og måske også fisk op, så du får alle de næringsstoffer, du har brug for. Sammen med en god søvn giver det dig en energi, som du aldrig har haft før, da din krop i højere grad er i balance. 

Du bliver derfor helt naturligt mere glad og får lyst til at tage flere skridt i retningen af en sundere livsstil. Med det sagt er der altid plads til et stykke god chokoladekage eller en pizza en gang imellem. Som med alt andet er mådehold kilden til alt godt. 

En sundere livsstil med mange grøntsager, frugt, nødder, fisk og vegansk proteinpulver kan være noget dyrere end en kost, der i højere grad er præget af hurtige retter og få grøntsager. Kan det derfor knibe lidt med økonomien til det, kan du få mad på afbetaling, hvor du køber nu og betaler senere. Det er smart, da det giver lidt mere luft i budgettet – og så behøver du ikke gå på kompromis med din sunde livsstil.