Talje-Hofte (THR) Beregner

Mål din talje, det er fedtet om taljen der kan give størst risiko for livsstilssygdomme.

 

Omkredsen på din talje viser om du er i risiko for at udvikle livsstilssygdomme. Taljemålet giver nemlig et overblik over, hvordan det overflødige fedt er fordelt på koppen. Har du ”æbleform” dvs. du har meget fedt på maven, så sidder fedtet omkring dine organer. Det øger din risiko for at udvikle sygdomme som sukkersyge, forhøjet kolesterol, højt blodtryk og hjertekarsygdom.

Har du ”pæreform”, dvs. du har mest fedt omkring dine hofter, så er du ikke i samme fare for at udvikle sygdom, da fedtet ikke sidder omkring organerne. Sådan måler du dit taljemål 1. Stå med maven afslappet og 25-30 cm afstand mellem fødderne. 2. Find den øvre del af din hofteknogle og den nederste kant af dine ribben. Din talje er midt mellem de to   punkter, uanset om din navle er over eller under. 3. Mål din omkreds med et målebånd efter en afslappet udånding. Sørg for at målebåndet er vandret og ligger jævnt ind til huden hele vejen rundt.

Grænser for taljemål

Kvinder

Mænd

Normal

Under 80cm

Under 94cm

Moderat overvægt

80cm-88cm

94cm-102cm

Svær overvægt

over 88m

over 102cm

Her kan du se om du ligger inden for grænsen mellem din Talje- hofte Ratio (THR) er dine tal “større” end nedenstående er der tale om Abdominal fedme. Prøv at tage testen.

Hvis du er kvinde skal din THR max hedde 0,80

Som mand skal den max hedde 1,0

Waist= Taljemål

Hip= Hoftemål

 

[calc id=2987]