Weight gainer

weight gainerWeight gainer er et kosttilskud, hvis formål er, at muskelmassen opbygges samt, at vægten øges. Hovedsageligt indeholder weight gainer proteinpulver og kulhydrater, men du kan dog også finde få produkter, der også består af eksempelvis kreatin. Kulhydraterne leverer kalorierne, som dermed giver dig et nødvendigt kalorieoverskud, hvorimod proteinerne fungerer som byggesten og er en vigtig faktor i forbindelse med opbyggelse af muskelmasse. Generelt er fordelingen 25-40 % protein og derudover kulhydrater (samt en anelse fedt). Kulhydraterne kunne eksempelvis komme fra  maltodextrin eller malede gryn. Disse frigiver insulin, som sørger for en bedre optagelse af næringsstoffer.

Når vægten ønskes øget, er det naturligvis ofte i forbindelse med, at man ønsker at tage på i muskelmasse. Derfor er det en forudsætning, at man tager produktet og kombinerer dette med styrketræning, da en øget mængde kalorier ellers ikke vil sætte sig i musklerne.  Det anbefales derfor, at man eksempelvis bruger Bodylabs weight gainer samtidig med, at man stimulerer musklerne til træning – så skulle forudsætningerne for en øget muskelmasse være til stede.

Bemærk

Som alle andre kosttilskud, kan weight gainer ikke stå alene, og produktet kan aldrig erstatte et måltid. Det er et tilskud til ens kalorie- og proteinindtag, og det er fundamentalt, at du i forvejen spiser fornuftigt og dertil træner.  Ellers vil man opleve, at et ekstra skud kalorier i en i forvejen kalorie-præget kost, vil medføre et alt for stort indhold af kalorier i kroppen. Et alt for stort kalorieoverskud kan føre til en vægtøgning, som ikke er sund, da denne vægt primært skyldes fedt og ikke muskler – også selvom du træner meget.

Derfor bør antallet af de kalorier, der indtages, være maksimalt 350 flere, end de man dagligt forbruger. Antallet vil afhænge af faktorer såsom vægt, højde, alder, muskelmassen samt hvor aktiv, man er.  

Og det er naturligvis sundest, hvis man spiser de ekstra kalorier i stedet for at indtage dem gennem en shaker. Hvorfor anvender man så weight gainer? Som oftest skyldes bruget, at man ikke føler, man kan indtage mere mad, man føler, det er billigere eller blot mere praktisk.

Hvornår og hvor meget?

Der er som sådan ikke et bestemt tidspunkt, en weight gainer shake ikke kan indtages, og det er op til dig, om du foretrækker den til morgenmaden eller efter træningen.

Doseringen afhænger af produktet og er naturligvis individuelt, da det som før nævnt også afhænger af, hvor mange kalorier du forbruger i løbet af dagen. Man kan derfor indtage alt fra 250 til 600 kalorier, og det bedste råd er at forsøge sig frem – tager man på eller ej?

Den mest almindelige type weight gainer indeholder omtrent 400 kilo kalorier pr. 100 g. pulver. Derfor anbefaler flere, at man tager en shake pr. dag – indeholdende 80 til 120 g. pulver.

Forskellige smage

Bodylab tilbyder weight gainer med flere forskellige smage. Du kan få med vaniljesmag, banansmag, en smag af lemon, jordbærsmag, chokoladesmag eller en blanding af fersken og appelsin. Weight gainer pulver kan blandes med enten vand eller mælk.  

Weight Gainer eller proteinpulver?

Som sådan plejer man ikke at foretrække det ene frem for det andet. Fokus er i stedet på, hvordan disse to kosttilskud kan supplere hinanden. Hvor proteinpulver i det store hele er koncentreret protein, kombineres koncentreret kulhydrat og protein i en weight gainer. Forskellen er altså bare mængden af kulhydrat.

Og grundet mængden af kulhydrat ved weight gainer, anbefales det ofte, at denne indtages efter træning. Kombinationen af protein og kulhydrat er nemlig en fordel på dette tidspunkt, og man anbefaler, at man indtager et godt måltid mad omtrent en time efter indtagelsen. På den måde stabiliseres dit blodsukker. Dermed ikke sagt, at weight gainer ikke kan tages på hviledage eller som mellemmåltid.

Kort sagt er weight gainer så populært, da kroppen efter træning netop har brug for proteiner, der kan hjælpe med muskelopbygning samt kulhydrater, som er fordelagtige i forhold til at fylde ens energilager op igen. Proteinen er endda whey protein, som optages hurtigt. Folk anvender altså weight gainer shakes for at kroppen får de næringsstoffer, der er nødvendige for at både genopbygge muskler og restituere efter en hård træning.

Du kan finde weight gainer på denne side fra Bodylab.

Nedenfor kan du se en engelsk/amerikansk video om weight gainer og om grunde til at have brug for weight gainer:

(Bær over med den noget overdrevne amerikanerstil 🙂  )