Peanutbutter

Peanutbutter – 80 % af fedtet i peanutbutter er umættede fedtsyrer, hvilket er den ”sunde” slags fedt – den fede slags fedt, om man vil. Den store mængde fibre, peanutbutteret indeholder, er god for fordøjelsen, og når du smører et lag af den lækre peanutbutter på en skive brød, får du både vitaminer (især vitamin E) og mineraler (især kalium). Kalium er godt for kroppen i og med, at mineralet bidrager til at regulere syre/base-balancen i kroppen og aktiverer en lang række enzymer, der blandt andet bruges til i energiproduktionen.

Syndig på en sundere måde

Peanutbutter kan nydes på mange forskellige måder, og smagen er ikke til at tage fejl af. Det smager syndigt. Men er det også det? Ikke just, men kalorieindholdet er relativt stort, så selvom det frister, bør peanutbutter ikke nydes både morgen, middag og aften.

Mange bruger peanutbutter til at lave både lækre (og billigere) proteinbarer. Et tip kan være at kombinere proteinpulver, havregryn, smeltet chokolade og naturligvis den lækre peanutbutter.

Andre forslag kan være at lave lækre proteincookies eller endda de fristende karamel fudge, man kender fra slikbutikken – endda i en sundere udgave.

Bemærk: Vælg gerne en peanutbutter, der er lavet af 99,9 / 100 % peanuts.

Øg proteinindholdet

Trods det, at peanutbutter ikke kan dække dit daglige proteinbehov, kan du snildt bruge det som en måde at få flere proteiner på. Smagen er nemlig skøn, og faktisk består 24 % af produktet af, det muskelopbyggende, protein.

Og mulighederne for at nyde produktet er som sagt mange – lige fra den simple løsning, hvor det påsmøres kiks, brød eller noget tredje til de føromtalte cookies og proteinbarer. Og mulighederne stopper ikke helt her. Bodylab tilbyder eksempelvis både peanutbutter i en crunchy og smooth version.  Mmmh!

Du kan finde nedenstående ernæringsforbedrede peanutbutter her.

peanutbutter

Noter i øvrigt at peanutbutter varianten fra Bodylab er økologisk.