Loppefrøskaller

loppefrøskallerLoppefrøskaller anvendes helt klart grundet det meget høje indhold af fibre. Ser man eksempelvis på Bodylab’s pulveriserede psyllium loppefrøskaller, der svarer Fiberhusk/HUSK, som ofte anvendes i daglig tale, er indholdet følgende:

Hele 85 % fibre, nul kulhydrater, produktet er naturligt OG glutenfrit. Der er altså ingen tilsætningsstoffer.

Du kan læse mere om loppefrøskaller fra Bodylab her.

Hvorfor loppefrøskaller?

Det er vigtigt lige at slå fast, at alle kan tilsætte loppefrøskaller i kosten. Produktet er især fordelagtigt, hvis man bøvler med maven, men er også generelt en god måde at sikre en god mæthedsfornemmelse på.  Det høje fiberindhold sikrer et sundt tarmmiljø, da fibre netop binder væske, således afføringen er blødere, tarmbevægelserne stimuleres, og mængden af de nyttige bakterier i tyktarmen øges. Plantefibre er svære at fordøje, hvorfor de undervejs opsuger væske og svulmer op, hvilket letter passagen. Derudover afgiver de vegetabilsk slim, som smører tarmene. Fibrene sørger med andre ord for, at alt fungerer, som det skal, og frøskallerne er ofte en del af udrensningskure. Og det er netop grundet det høje fiberindhold, og fordelene herved, at loppefrøskaller blot bliver mere og mere populære.

Hvor stammer de fra?

Loppefrøskaller er frøskaller fra den indiske plante Plantago Ovata – også kendt som Psyllium Husk. Planten er en del af Vejbredfamilien og dyrkes primært i Indien og Pakistan.

Hvordan bliver de en del af kosten?

Loppefrøskallerne kan bruges på flere måder og er især velegnede til bagning. Dette skyldes endnu engang det høje fiberindhold, da dette giver en bedre konsistens samt øger brødets struktur. Og at tilsætte dem i forbindelse med bagningen er en nem måde at sikre sig, at man får flere fibre.

Derudover bruges loppefrøskaller også som drys på morgenmaden eller oprørt i væsker som vand, juice eller smoothies.  De er også ofte en ingrediens i glutenfrie brød, da de sørger for, at brødet holder bedre sammen og ikke bliver tørt.

Frøskallerne kan dog også indtages i pilleform. Uanset hvad, er det dog vigtigt at huske, at loppefrøskaller er vandopløselige og evner at suge vand til sig. Derfor er det utrolig vigtigt, at du øger dit indtag af ikke-vanddrivende væsker/vand i takt med, at du øger dit fiberindtag.

Loppefrøskaller er en måde at sikre sig, at man får nok fibre i hverdagen.

Du kan læse mere om loppefrøskaller og andre afføringsmidler her: affoeringsmiddel.dk

Nedenfor er der en ret medicinsk video om loppefrøskaller – Psyllium fiber er loppefrøskaller.