I dag er der mange danskere, der vælger at investere i kondicykler til hjemmet- Hvad end det er for at tabe vægt eller bare holde sig i god form, selv når vejret er dårligt, så er det en trend, som gør, at mange af disse enheder findes på markedet. Hvordan vælger du så den rigtige?

kondicykel

Tænk over maskinens maksimale vægt

Uanset om du gerne vil tabe dig eller ej, så er det værd at skænke din ønskede motionscykels maksimale vægt en tanke. Først og fremmest er det vigtigt, fordi at denne vægt selvfølgelig ikke må overstiges. Det kan nemlig ødelægge enheden, og det er ikke sjovt for nogen.

Men til gengæld er den maksimale vægt også med til at indikere, hvor godt bygget den givne maskine er. Jo mere masse, som kan placeres på den, jo bedre materialer er den lavet af, og jo bedre er de sat sammen.

Det er værd at nævne, at du selvfølgelig ikke behøver finde en cykel, der kan klare 500 kg. 130 kg er generelt et godt udgangspunkt. Det er dog værd at tænke over, så du kan forholde dig kritisk.

Hvor avanceret skal det være?

Som minimum bør du altid vælge en motionscykel, som kan vise dig kilometer cyklet, kalorier forbrugt og din hastighed. Og dette finder du skam også i mange cykler.

Herefter bliver det dog sværere. I dag er det populært at have en måler med, som måler hjerteslaget. Dette kan nemlig give bedre indsigt ind i træningen. Der findes nemlig zoner, som din hjerterytme skal findes i, og med denne måler kan du altid se, om du er i zonen.

Nogle kondicykler kommer med træningsprogrammer koblet til selve cyklen. I simple situationer kan dette betyde, at du kan cykle i intervaller. Derved fortæller enheden dig, hvornår du skal tage den mere med ro, og hvornår du skal i gang igen. Nogle programmer kan dog eksempelvis være koblet til pedalerne. Du kan vælge et program med bakker – så vil pedalernes modstand ændre sig alt efter, om du skal op eller ned ad en bakke.

Derudover findes der mange andre funktioner, såsom højttalere eller blæsere, som blæser vind i hovedet på dig. Husk dog på, at jo mere avanceret det bliver, jo dyrere bliver det. Og med mindre du tror, at disse tal og funktioner bliver dig brugbare, så hold det hellere lidt simpelt.

Husk, at alt på motionscyklen skal tilpasses

Det er vigtigt, at du får den bedst mulige oplevelse på din motionscykel. Det kræver mest af alt, at du kan tilpasse den. Derfor skal du kunne sænke og hæve sædet, ændre modstanden i pedalerne og vende ”cykelstativet”, så det sidder rigtigt for dig.

Når du kan dette, så kan du nemlig finde den helt optimale måde, hvorpå du skal sidde, hvis du skal træne bedst. Og dermed får du en sjovere cykeltur derhjemme – det gør det kun lettere at komme op på hesten næste gang du skal ud at cykle!