Vi har altid betragtet det som en selvfølge, at cykeltransport er grønt. Men hvis du lige er kommet i gang – eller måske forsøger at overbevise en arbejdsgiver om, at cykelpendling er en god ting – har vi samlet en række grunde til at lade bilen stå i indkørslen og begynde at køre på to hjul. Lad os gå i gang!

1. Sjovt!

Det er sjovt at cykle til arbejde, ganske enkelt. Mange mennesker ser vemodigt tilbage på gode barndomsminder om at cykle rundt i nabolaget og ønsker, at de stadig kunne være så ubekymrede midt i arbejdslivets hårde byrder. At cykle til arbejde giver dig mulighed for at integrere denne enkle følelse af opstemthed i din daglige rutine. Iagttag dine omgivelser, lyt til fuglene og vink til forbipasserende cyklister, mens du cykler. Snart vil du ønske, at din pendlertid var længere.

2. Fitness

Det er godt for dig at cykle til arbejde. Selv om det nøjagtige antal kalorier, der forbrændes på en tur, varierer fra person til person, deres hastighed og topografien, forbrænder cykling i gennemsnit lige så mange kalorier som jogging, med betydeligt færre negative påvirkninger af leddene. Cykling forbedrer den kardiovaskulære og aerobe kondition, sænker blodtrykket, øger energien, opbygger muskler og forbedrer koordinationen. Det er så nemt at snige de sundhedsmæssige fordele ved at cykle ind i din daglige pendling, at det næsten føles som snyd!

3. Glæde

At cykle til arbejde gør dig gladere. Mens de fleste mennesker ikke ville identificere det at sidde i trafikken, navigere i en overbelastet by eller køre i overfyldte offentlige transportmidler som aktiviteter, der beroliger dem eller gør dem lykkelige, kan cykling til arbejde faktisk forvandle din daglige pendling til en moderat form for terapi. Talrige undersøgelser har vist, at daglig motion kan reducere stress, lindre symptomer på depression, forbedre søvnmønstre for personer med søvnløshed og reducere angst. Desuden har det vist sig, at motion i det fri – både i by- og landsbysammenhænge – styrker selvtilliden og forbedrer det generelle humør.

4. Hjernestyrke

At cykle til arbejde gør dig klogere. Selv om det måske ikke gør dig til astrofysiker fra den ene dag til den anden, har forskning vist, at moderat, daglig motion kan forebygge kognitiv tilbagegang, skærpe hukommelse og indlæring og forbedre den generelle hjerneydelse. Så selv om cykling til arbejde ikke gør dig til en Einstein, vil det i det mindste gøre dig bedre til dit arbejde.

5. Parkering

En af de mest almindelige misforståelser om at cykle til arbejde er, at det er ubelejligt, men parkering kunne ikke være lettere. Når du cykler til arbejde, er det lige så nemt at finde en parkeringsplads som at finde den nærmeste pæl, låse op og gå væk.