Har du ledsmerter, dårlig skulder eller mangler genoptræning, men er aldrig gået til en fysioterapeut, er det kun dit eget tab. Men det kan du heldigvis ændre på.

Fysioterapien er blevet en udbredt og almen tilføjelse til dem, som døjer med fysiske udfordringer. Og det er der en grund til; det virker.

Har du bopæl i eller tæt på Odense, kan du med fordel læse videre her på siden. I dette indlæg vil vi nemlig præsentere dig for fire forskellige udfordringer, en fysioterapeut i Odense kan behandle.

1)  Frossen skulder

En frossen skulder indebærer en inflammation (betændelsestilstand) i skulderleddet, som er leddet mellem skulderbladet og overarmsknoglen. Inflammationen kan føre til smerter og en nedsat bevægelighed, da inflammationen påvirker ledkapslen, som er med til at holde skulderbladet og overarmsknoglen på plads.

En frossen skulder ses typisk hos personer, der er mellem 40 og 60 år.

Heldigvis kan du med hjælp fra en dygtig fysioterapeut få krammet på en frossen skulder, så du igen kan opnå fuld bevægelighed uden smerter.

2)  Spændingshovedpine

Hovedpine kan opstår af mange forskellige årsager, og derfor er det vigtigt for dig og dit velvære, at du med hjælp fra fysioterapien får lokaliseret hovedpinens årsag hurtigst muligt. En af de typiske former for hovedpine er spændingshovedpine.

Spændingshovedpine kan udløses af følgende årsager:

  • Låsninger og spændinger i din nakke og ryg
  • Stivhed i brystkassen
  • I nogle tilfælde et traume på halebenet

En dygtig fysioterapeut i Odense kan hjælpe dig med diverse problemer – herunder spændingshovedpine. Læs mere her.

3)  Iskias og Piriformissyndromet

Måske har du ikke hørt om iskias før. Men det er relativt nemt at forstå.

Iskias er ikke en sygdom, men er et symptom for smerter, der stråler fra ryggen og ned i benet. Det kan skyldes, at iskiasnerven er påvirket flere steder fra de nederste ryghvirvler og ned til ballen, baglåret og underbenet.

Men hvad er piriformissyndromet?

Ligesom iskias er det ikke en sygdom, men i stedet en betegnelse af afklemning af iskiasnerven. Piriformis er en bækkenmuskel med udspring fra den nederste del af korsbenet og har sit fæste på ydersiden af lårbenet. Musklen har blandt andet til formål, at du kan rotere dit hofteled udad – hvilket er essentielt i forbindelse med gang og løb.

Piriformissyndromet minder om iskiassmerter, men smerterne udspringer fra balden, mens iskiassmerterne udspringer fra ryggen.

Fysioterapeuter vil kigge på dine smerter med fokus på træning. Han/hun vil behandle smerter gennem øvelser, træningsterapi og ikke mindst manuel behandling. Størstedelen af fysioterapeuterne er specialister i genoptræning og mobilisering, så du igen kan bevæge dig uden smerter eller gener.

4)  Modic forandringer

Modic forandringer er forandringer i ryghvirvlerne, som er forårsaget af anaerobe bakterier. Forandringer kan forårsage kroniske inflammatoriske processer, der resulterer i konstant smerte i ryggen.

Her er nogle af årsagerne til Modic forandringer:

  • Nedsat immunforsvar
  • Fordøjelsesproblemer
  • Tidligere bakterielle infektioner

Flere undersøgelser viser, at der eksisterer en klokkeklar forbindelse mellem Modic forandringer i ryghvirvlerne og smerter i ryggen. Forandringerne ses typisk i lænden, men kan også findes i hvirvlerne i nakken og brystkassen – hvilket giver smerter i de områder.

Find en fysioterapeut i nærheden af dig i Odense

Det var fire hyppige problemer, en fysioterapeut kan hjælpe med. Men har du problemer, som ikke nævnes, kan du stadig være rolig.

En fysioterapeut kan lokalisere og behandle problemer i hele kroppen – du kan derfor stadig få hjælp, hvis du døjer med noget, der ikke er nævnt.