Plastikkirurgi har en meget negativ klang over sig. Det er noget vi i Danmark i høj grad har sat op helt selv. Den negative klang ligger i høj grad i, at det indtil for et par år siden ikke var noget, som vi havde set/hørt meget om før. Dengang havde et lille antal af befolkningen måske fået lavet silikonebryster, og det var så også det, som vi kendte til.
Vi ved i høj grad nu, at der selvfølgelig også var nogen, som allerede for mange år siden fik lavet næser, læber mm.
Der er gået trend i at være ærlig, og influenserne og kendisser kan du krybe til korset og være ærlige på de sociale medier på en måde, som vi ikke har set før. Vi kender plastikkirurgi bedst fra de røde løbere i Hollywood og sladderbladene. 

Hvad er plastikkirurgi?

Hvad er en plastik operation, og hvornår opfatter vi det egentligt som værende en plastikoperation? Ordet plastikkirurgi kommer fra det græske ord pkastikos, som betyder at skabe eller at forme. Det har derfor intet at gøre med plastik i sig selv. Plastikkirurgien startede for alvor i England ledet af britiske kirurger for at behandle britiske soldaters skavanker under og efter 1. verdenskrig. Plastikkirurgi kan komme i små og store udgaver, og bliver også udført på almindelige klinikker som Cerix hvor, at de i størst grad gør sig i ikke-kirurgiske skønhedsbehandlinger.

Plastikkirurgi opdeles i dag i to kategorier: rekonstruktionskirurgi og kosmetiske behandlinger. Rekonstruktionskirurgi dækker over operationer, som skal ændre og rette på medfødte fejl, defekter i forbindelse med traumer, sygdomme eller infektioner. Her er meningen altså, at vi skal forbedre en funktion. Denne form for plastikkirurgi bliver i Danmark ofte betalt af den offentlige sygesikring.

Kosmetiske behandlinger er målrettet dem, som ønsker at forbedre deres udseende fordi, at de ikke er tilfredse med det, som de har fra naturens side. Dette dækkes som udgangspunkt ikke af den offentlige sygesikring. I Danmark er de mest populære kosmetiske operationer brystforstørrelse, øjenlågskirurgi, brystløft, fedtsugning, ansigtsløft og abdominalplastik (opstramning af maveskind).

Hvordan ser vi på plastikkirurgi?

Når man siger plastikkirurgi, så tænker de fleste på de kosmetiske behandlinger. Det som plastikkirurgi oftest er forbundet med, er store bryster og overdrevet brug af botox. Fordommene er dog små, når der kommer til den form for plastikkirurgi, som er lavet for at rekonstruere og forbedre et problem hos patienten. Her snakker vi om operationer efter større vægttab, hudtransplantationer for brændofre og rekonstruering af bryster efter f.eks. brystkræft.

Af lige præcis grunde som fordomme mm. så har plastikkirurgi stadig en negativ klang, og det er noget, som mange ønsker at skjule og holde for sig selv, når de får det foretaget. Det er sågar noget, som de helt store stjerner har tendens til at lyve om indtil, at de ikke kan lyve mere.

Er du utilfreds med dig selv?

Enten funktionsmæssigt eller på det æstetiske? At gå rundt og være ked af enten udseende eller den daglige funktion er noget, som livet er for kort til. Selvfølgelig forstår vi godt, at man ikke har lyst til at råbe højt om sine største usikkerheder.
Hos Kosmetiko kan du få et godt råd eller to med på vejen indenfor skønhed og kosmetik i store og små omfang.

Har du generelt gener i din hverdag, så er det altid en god prioritet, hvis du kan få rettet op på det, og blive et lidt bedre ”jeg”, så du kan forbedre din livskvalitet. Det er klart at nogle store beslutninger kræver lidt mere tænketid end en hurtig beslutning. Men lad være med at være i noget, som tynger dig og gør dig til en dårligere udgave af dig selv.