Når du går meget op i sundhed og i at holde din krop sund og stærk, er der næsten ikke noget værre end at blive tvunget til at tage en pause, fordi man rammes af voldsom sygdom.

Hvert år kommer influenzavirussen til landet og lægger en masse danskere ned med influenza. Det er vigtigt ikke at forveksle influenza med en almindelig forkølelse, da de to ikke er ens. Hvis du får influenza, kan du blive meget syg og får problemer med at holde din sunde livsstil ved lige. Så hvad kan du gøre for ikke at få influenza?

Få en vaccination mod influenza

Der findes en influenza vaccination, der har vist sig at være meget effektiv, og som kan hjælpe dig med at blive fri for influenza denne sæson. Det er ofte mest ældre mennesker over 65 år, der skal have influenza vaccinationen, men den kan også være god til dig, der har problemer med luftvejene i forvejen eller som gerne vil være på den sikre side.

Influenza opstår oftest i vintermånederne, og derfor er det en god idé at få den inden sæsonen. Når du bliver vaccineret mod influenza, er det vigtigt, at du får en ny vaccine hvert år forud for sæsonen. Det er blandt andet meget populært at få denne vaccine i USA, så hvis du gerne vil være på den sikre side, er det en god ide at få den.

Det kan du ellers gøre for at undgå influenza

Der er også andre ting, du kan og bør gøre, hvis du gerne vil undgå at få influenza. Det gælder blandt andet at sørge for altid at holde dine hænder rene og de overflader, du rør ved ofte. Influenza kan smitte ved at få virussen på hænderne, og den er kendt for at kunne leve længe på forskellige overflader.

Så hvis du gerne vil være på den sikre side, bør du altid sørge for at holde god håndhygiejne og forsøge ikke at komme for tæt på andre mennesker – særligt når det er sæson for influenza.

Influenza kan være farlig at få, hvis du i forvejen har nogle problemer med helbredet, og der er flere danskere, der dør af sygdommen hvert år. Det betyder, at det er en god idé at tage smittefaren seriøst og tage så mange forbehold som muligt.


Det er altid en god idé at leve et sundt liv, så dit immunforsvar er klar til at stå imod farlige sygdomme, og så du hurtigt kan komme oven på igen, hvis du skulle være så uheldig at blive smittet. Men når du sørger for god håndhygiejne og generelt set prøver at holde dig væk fra mennesker, der viser symptomer som eksempelvis nys og hoste, er du på den sikre side.