Der har været og er fortsat megen debat om, hvorvidt det har nogen effekt at indtage pre-workout før en træning.

Der er lavet meget få studier inden for dette, hvorfor det er vanskeligt at komme med et definitivt svar på det. I sidste ende er det derfor op til hver enkelt person at vurdere, hvorvidt de mener, at det har positiv indvirkning på deres træning.

Koffeinindholdet resulterer i et større energiniveau

Når du indtager et pre-workout-tilskud, er der tale om et tilskud med et højt koffeinindhold. Formålet med at indtage dette tilskud er, at det høje indhold af koffein øger dit energitilskud. Det er selvfølgelig noget, der vil have indflydelse på din træning.

Ganske vist har det større indflydelse på konditionstræning, end på styrketræning, men selv ved styrketræning kan et øget energiniveau have positiv indvirkning på udfaldet af træningen.

Ikke alle er dog af den opfattelse, at de har brug for et sådant tilskud, før de træder ind i fitnesscenteret. Netop derfor er det en personlig vurdering, hvorvidt man ønsker at indtage et sådant tilskud forud for en træning.

Som tidligere angivet, er der mange, der gør det, men der er også mange, der undlader det. Det er nemlig ikke alle, der mener, at det har nogen synderlig indvirkning på deres træning.

Giver typisk bedst mening ved konditionstræning

Som angivet herover, er det især i forbindelse med konditionstræning, at det kan have indvirkning på din træning, at du har indtaget et pre-workout-tilskud forud for træningen.

Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en nødvendighed. Det er fortsat en personlig vurdering, hvorfor du selv skal vurdere, hvorvidt du er af den opfattelse, at det kan have positiv indflydelse på din træning.

Hvis du sjældent beskæftiger dig med denne type træning, men derimod har et større fokus på styrketræning, vil du ikke opleve en nær så stor indvirkning fra pre-workout-tilskud. Ikke desto mindre, er der mange, der har gjort det til en del af den faste rutine, at indtage det forud for træning.

Sund og varieret kost bør give tilstrækkeligt energi

Som udgangspunkt bør du ikke have behov for at indtage et sådant tilskud, før du træner. Det bør være nok at indtage en sund og varieret kost. Sørger du for at gøre dette, bør du ikke være i tvivl om, at du har energi nok til at klare en træning med maksimal indsats.

Du bør derfor ikke tro, at det er et krav, at du forud for enhver træning skal have et sådant tilskud. Det er langt vigtigere, at du har fokus på at få en sund og varieret kost. Dertil er der også andre tilskud, der giver bedre mening at tage – som fx protein og kreatin, hvilket du kan læse mere om på Liftmore.dk.

Mange er dog af den opfattelse, at det ikke kan lade sig gøre at få det maksimale ud af sin træning, hvis ikke man forud for træningen indtager pre-workout. Det er meget vigtigt at understrege, at det bestemt ikke er tilfældet.