Lækker sprød porretærte.
Denne er perfekt som frokost og lækker aftensmad.
6 -8 personer Ca. 300 kcal per person
Bund:
- 150 g hvedemel
- 50 g
- fuldkorns grahamsmel
- ½ tsk. Salt
- 80 g smør (rigtig smør, ikke smørbar produkter)
- 100 g fedtfattig hytteost
Fyld:
- 2-3 porrer
- 3 æg
- 3 spsk. Minimælk
- 1 spsk. Creme fraiche 5 %
- Salt og muskatnød
- Persille til pynt
- Kalkun bacon til topping
Kom mel og salt i en skål, hak smørret ud heri, tilsæt hytteosten, ælt dejen sammen og læg den koldt en halv times tid. Rul dejen ud, beklæd en tærteform med dejen. Tryk dejen fast til kanterne og skær det overflødige dej væk. Prik tærtebunden med en gaffel.
Læg et stykke bagepapir over dejen og fyld med tørrede bønner eller ris og for bag tærten ved 200 grader i 15 min. Fjern papiret med indholdet. Rengør porrerne og skør dem ud i ringe af 2 cm. Kog porrestykkerne i et par min. så de bliver møre. Kom de kogte porrer i en sigte og få al viden ud. Kom æg, mælk og creme fraiche i en skål og pisk det godt sammen, så der ikke er flere klumper. Tilsæt salt og muskatnød. Læg porrerne i tærteformen og beklæd dem med æggemassen.
Bag tærten i 20-30 min ved 180 grader.
Steg kalkun baconen, skyl og hak persillen.
Pynt den færdige bagte tærte med sprød bacon og frisk persille.
Server med en lækker salat.
Hvis du leder efter en normal porretærte så se den her hos HurtigMums.