Spidskåls ruller
10-12 store spidskåls blade
250 g maget oksekød (4-6 %)
1 lille dåse tomat pure
1 fed presset hvidløg
1-2 spsk. vand
1 knivspids caryene peber
Lidt revet muskat nød
100g revet ost
Fremgangsmåde
Brun kødet i en gryde, tilsæt tomatpure, hvidløg og krydderier, tilsæt vandet og lad det små simre indtil vandet er kogt væk.
Bring 1 ½ l vand i kog i en stor gryde, der passer til at du kan få kålbladene ned i uden at knække dem sammen.
Når vandet koger, tages kål bladene et par stykker af gange ned i vandet og koger i 30 sek, tages forsigtigt op og duppes af på et rent viskestykke.
Læg kål bladene på et spækbræt, start med 4 blade og læg dem så de overlapper hinanden med ca. 3-4 cm.
Fordel et tyndt lag af kødet og drys et lag revet ost over. Rul forsigtigt sammen og pak rullen løst ind i et stykke sølvpapir (sølvpapiret beskytter rullerne mod at blive brunet og seje i ovnen). Lav 2 ruller mere og bag rullerne i sølvpapiret i ovnen i 6-8 minutter i en forvarmet ovne på 175 grader.
Sølvpapiret fjernes og rullerne lægges på en tallerken og er spiseklar.