Spidskåls ruller

 

10-12 store spidskåls blade

250 g maget oksekød (4-6 %)

1 lille dåse tomat pure

1 fed presset hvidløg

1-2 spsk. vand

1 knivspids caryene peber

Lidt revet muskat nød

100g revet ost

 

Fremgangsmåde

 

Brun kødet i en gryde, tilsæt tomatpure, hvidløg og krydderier, tilsæt vandet og lad det små simre indtil vandet er kogt væk.

 

Bring 1 ½ l vand i kog i en stor gryde, der passer til at du kan få kålbladene ned i uden at knække dem sammen.

Når vandet koger, tages kål bladene et par stykker af gange ned i vandet og koger i 30 sek, tages forsigtigt op og duppes af på et rent viskestykke.

Læg kål bladene på et spækbræt, start med 4 blade og læg dem så de overlapper hinanden med ca. 3-4 cm.

Fordel et tyndt lag af kødet og drys et lag revet ost over. Rul forsigtigt sammen og pak rullen løst ind i et stykke sølvpapir (sølvpapiret beskytter rullerne mod at blive brunet og seje i ovnen). Lav 2 ruller mere og bag rullerne i sølvpapiret i ovnen i 6-8 minutter i en forvarmet ovne på 175 grader.

Sølvpapiret fjernes og rullerne lægges på en tallerken og er spiseklar.

 

mad1

Close
Like gerne vores side,nu hvor du har mulighed for at få en gratis kostplan :)
Hvis du liker hjælper du os med at blive bedre